Faizal Rahman

Saturday, July 08, 2006

Search - Gothik Malam Edan - 2006

  1. Memoria Anna
  2. Gothik Malam Edan
  3. Ampun
  4. Yin & Yang
  5. Gurindam Cinta Khayam
  6. Lara Tari Pencinta
  7. Irama Marakas
  8. Menawan Raga
  9. Penjaga Rahsia
  10. Nyata Dan Maya
Lirik Yin & Yang

Mana sungai mengalir di sana berlembah
Mana lembah terbentang di sana berumput
Bagai kan oh mata rantai
Tak terputus berkait segala yang hidup

Mana rumput terbiar di sana berlalang
Mana lalang berbunga di sana berduri
Bagaikan oh mata rantai
Tak terpisah berganding segala yang wujud

Oh Kau, kau tak bisa berdiri dengan sendiri

*chorus
Kau perlukan kekasih
Kau perlukan sahabat
Kau perlukan seteru
Mengasah pengalaman
Merentas dunia

Mana cinta berbunga di sana berkasih
Mana kasih terbiar di sana berduka
Bagaikan oh mata rantai
Tak terpisah berganding yg gelap yg terang

Dunia Search

Pada aku, album ni layak dapat anugerah "album of the year" dapatkan dipasaran segera!

Download link dibuang atas permintaan pihak SkySearch

Related post: , , , ,

11 comments:

  1. Anonymous1:17 PM

    album ini adalah material paling dinanti oleh peminat search.tolong siarkan sekali lirik-lirik lagu dari album ini

    ReplyDelete
  2. are-leng1:02 PM

    Search(Gothik Malam Edan) - 01 Memoria Anna

    Hey...Memoria...simpang cinta
    Melontar andai seribu kisah
    Mengapa esok disismu...kupuja

    Hey...Memoria...simpang cinta
    Mengejar nurani cakar jiwa
    Mengapa dulu takku rayu...kasihmu

    Hanya kerana diriku lelaki
    Ku tak mahu,satu dunia
    Sampai nampak,kau dah lemah

    Hey...Memoria...simpang tiga
    Merantai fikiran siksa raga
    Sehingga lesu lemah celaru...hariku

    Hanya kerana diriku lelaki
    Ku pun madu,sampai jari
    Ku terbayang,kamu Anna..
    Anna..Anna..Anna..Ku mengaku bahagia Anna
    Anna..Anna..Ku mengaku ada syurga
    Anna..Syurga
    Tak mungkin kesampaian...


    Search(Gothik Malam Edan) - 02 Gothik Malam Edan

    Kala sinar bulan rayau
    Rindu kalau hati lamar
    Cinta

    Nyawa raga dipinggir musim
    Hendak saja kulepaskan hidup ini
    Sedang layan
    Gothik Malam Edan

    Bayangkan...bayangkan...
    Bayang kesepian

    Oo ngeri..oo ngeri...

    Aku jadi lesu pucat lesi



    Search(Gothik Malam Edan) - 04 Yin & Yang

    Mana sungai mengalir disana berlembah
    Mana lembah terbentang disana berumput

    Bagai mata Rantai....
    Tak terputus berkait segala hidup

    Mana rumput terbiar disana berlalang
    Mana lalang berbunga disana berduri

    Bagaikan oh mata rantai...
    Tak terpisah berganding segala yang wujud

    Kau..kau tak bisa berdiri
    Dengan sendiri
    Kau perlukan kekasih
    Kau perlukan sahabat
    Kau perlukan seteru

    Mengasah cinta berbunga disitu berkasih
    Mana kasih terbiar disana berduka

    Bagaikan oh mata rantai...
    Tak terpisah yang berganding yang gelap yang terang



    Search(Gothik Malam Edan) - 05 Gurindam Cinta Khayam

    Kalau aku
    Ada sayap
    Pasti sekarang ini aku akan merayap

    Kalau aku
    Ada sayap
    Pasti sekarang ini akan menghendap

    Mana saja kau bersembunyi..aku cari
    Biar hilang dari sudut hati

    Kau pencuri
    Kau kekasih
    Menyusup masuk ke nurani

    Kau pencuri
    Kau kekasih
    Kau tinggalkan ruang tak terisi

    Kau pencuri
    Kau kekasih
    Biar aku sunyi sepi


    Search(Gothik Malam Edan) - 06 Lara Tari Pencinta

    Telah ku lagukan,irama yang suram ini
    Gementar ku memuja tari kekasih
    Tarian melata apakah erti semua
    Ingin ku cuba fahaminya

    Telah ku nyanikan nada lagu hitam ini
    Meremangnya rasa menghantui jiwa
    Mogakan teruja gemalai tari bermula
    Satukan lagu dengan irama

    Kau yang terluka,kerna cinta,kerna baha asmara
    Lagi kelam,lagi suram,terasa

    Lepaskan lara segala wahai penari cinta
    Agarku bisa merasa pedih kau rasa
    Akulah si pemuja kaulah lambang pencinta
    Meronta 'tuk menari bersama

    Telah ku lagukan lagu cinta(kita)



    Search(Gothik Malam Edan) - 07 Irama Marakas

    Tuhan...Siapakah kekasihmu didunia
    Tuhan...Tunjukkanlah gerangan engkau puja

    Meskinya,aku insan yang lemah
    Aku dosa
    Dah terlena..Tak wajar mendatangani
    Kau segera

    Menyuluh perjalananku
    Yang masih jauh...dari sempurna
    Biar pun telah ku tahu
    Luas lautan kasihmu
    Meliputi...

    Tuhan...Siapakah kekasihmu zaman ini
    Tuhan...Aku perlu sinaran cahayamu

    Menyuluh perjalananku
    Yang masih jauh...dari sempurna
    Apatah lagi mahuku
    Menggapai langit cintamu
    Meliputi

    Irama marakas ku bayangkan
    Bunyian hujan,yang turun di hati
    Menemani kesedihanku

    Hilang kemahuan hidup kekalutan
    Sepertinya insan lain
    Ku persembahkan
    Nyanyian cinta



    Search(Gothik Malam Edan) - 08 Menawan Raga

    Terhapus keghairahan ada
    Tersimpan untuk kau wanita
    Pabila kusedari
    Kau masih berahsia jua

    Biarpun dengan diriku ini
    Lelaki yang sanggup memuja
    Kau dari hujung kaki
    Hingga ke hujung rambut berseri

    Sampaikan
    Bekas kau lalui
    Aku pandangkan suci
    Sanggup bibirku kucupi

    Sampaikan
    Lintas bayangmu
    Bisa aku cemburui
    Andai jauh dari sisi

    Dalam
    Jiwa
    Cinta
    Untukmu
    Memenuhi
    Segenap ruang
    Jiwa hingga menawan raga

    Kasih
    Biar aku berterus terang

    Oh kasih
    Aku hanya meminta
    Kau serahkan kepercayaanmu
    Seluruhnya oh pada ku malam



    Search(Gothik Malam Edan) - 09 Penjaga Rahsia

    Aku pulang dari sempadan
    Menyambungi satu putaran
    Berjuta tahun mengejar cinta

    Semua wajah telah kukenal
    Hingga aku takut mimpiku
    Akulah serba Oh kekuatan

    Aku penjaga rahsiamu
    Aku jadi bayangmu
    Aku jadi wiramu
    Aku jadi rahsiamu

    Aku tahu kau menantiku
    Kita temui di pinggir waktu
    Kita sudah merasa satu
    Kita sudah satu...



    Search(Gothik Malam Edan) - 10 Nyata Dan Maya

    Kulihat indah hari depanmu
    Mentari sentiasa
    Menerangi

    Bumi indah di telapak kakimu/
    Bumi yang ditelapak kakimu
    Kan terbentang menjadi
    Oh milikmu
    Cekallah sayang
    Dalam menempuhi
    Dunia ini
    Saban hari
    Adakalanya
    Mendung jua kunjung
    Bersabarlah

    Ku kan selalu denganmu,kasih
    Dalam jasadku yang nyata atau maya
    Kerana ku terlalu mengendah
    Suka dukamu setiap ketika

    Ku kan selalu denganmu,kasih
    Dalam kau bertatih atau kau berlari
    Andai kau jatuh kubantu(kau)bangun
    (oh sayang)semula
    Andai kau jatuh ku bantu kau bangun semula

    Ku tahu kau pastikan bersinar
    Bagai sebutir bintang
    Gemerlapan

    Keyakinan kau bukannya kosong
    Lahir dari hati yang
    Kenalimu

    ReplyDelete
  3. nadyaharada12:48 PM

    thanks for the lyrics..
    really love the Nyata dan Maya song

    ReplyDelete
  4. mmg best giler album search yg ni...mmg gempak..lagu yg paling aku ske gothic mlm edan, yin yang, irama marakas n memoria anna..suara amy aku salute...aku bangga kita ada band hebat mcam ni!!!

    ReplyDelete
  5. check balik lirik tu ada yg salah...ada yg tertinggal words tu...

    ReplyDelete
  6. Biasela 2...terus copy dari buku lirik...stakat skit2 je xpe...

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:41 PM

    aku adalah peminat setia search dari zaman isabella lagi! biarpun aku taklah rockers sangat, tapi mmg search adalah kumpulan yg paling aku minat dr dulu sampai sekarang. congrate search sebab telah buat comeback yg sangat best!

    banyak lagu2 yg best dlm album ni, boleh dikatakan semuanya best! sekarang ni aku minat pada lagu LARA TARI PENCINTA. lagu ni mmg best dr segi melodi, liriknya pulak aduhai... sungguh puitis! teringat lagu2 search sebelum ni cukup hebat dgn puitis2 yg mendalam maksudnya. aku bg 5 bintang dr 5!

    ReplyDelete
  8. Anonymous3:07 PM

    butul2 best lah lagu search ni ......sya bangga jadi anak malaysia...malaysia boleh ,
    hSanZ!eKoRN boleh blah....

    ReplyDelete
  9. aku ske lagu nyata dan maya =)

    ReplyDelete
  10. Anonymous11:17 AM

    aku pun adalah PENJAGA RAHSIA MU.....!!! SALAMZZZZZ

    ReplyDelete