Search - Gothik Malam Edan - 2006

  1. Memoria Anna
  2. Gothik Malam Edan
  3. Ampun
  4. Yin & Yang
  5. Gurindam Cinta Khayam
  6. Lara Tari Pencinta
  7. Irama Marakas
  8. Menawan Raga
  9. Penjaga Rahsia
  10. Nyata Dan Maya
Lirik Yin & Yang

Mana sungai mengalir di sana berlembah
Mana lembah terbentang di sana berumput
Bagai kan oh mata rantai
Tak terputus berkait segala yang hidup

Mana rumput terbiar di sana berlalang
Mana lalang berbunga di sana berduri
Bagaikan oh mata rantai
Tak terpisah berganding segala yang wujud

Oh Kau, kau tak bisa berdiri dengan sendiri

*chorus
Kau perlukan kekasih
Kau perlukan sahabat
Kau perlukan seteru
Mengasah pengalaman
Merentas dunia

Mana cinta berbunga di sana berkasih
Mana kasih terbiar di sana berduka
Bagaikan oh mata rantai
Tak terpisah berganding yg gelap yg terang

Dunia Search

Pada aku, album ni layak dapat anugerah "album of the year" dapatkan dipasaran segera!

Download link dibuang atas permintaan pihak SkySearch

Related post: , , , ,

11 comments:

Anonymous said...

album ini adalah material paling dinanti oleh peminat search.tolong siarkan sekali lirik-lirik lagu dari album ini

are-leng said...

Search(Gothik Malam Edan) - 01 Memoria Anna

Hey...Memoria...simpang cinta
Melontar andai seribu kisah
Mengapa esok disismu...kupuja

Hey...Memoria...simpang cinta
Mengejar nurani cakar jiwa
Mengapa dulu takku rayu...kasihmu

Hanya kerana diriku lelaki
Ku tak mahu,satu dunia
Sampai nampak,kau dah lemah

Hey...Memoria...simpang tiga
Merantai fikiran siksa raga
Sehingga lesu lemah celaru...hariku

Hanya kerana diriku lelaki
Ku pun madu,sampai jari
Ku terbayang,kamu Anna..
Anna..Anna..Anna..Ku mengaku bahagia Anna
Anna..Anna..Ku mengaku ada syurga
Anna..Syurga
Tak mungkin kesampaian...


Search(Gothik Malam Edan) - 02 Gothik Malam Edan

Kala sinar bulan rayau
Rindu kalau hati lamar
Cinta

Nyawa raga dipinggir musim
Hendak saja kulepaskan hidup ini
Sedang layan
Gothik Malam Edan

Bayangkan...bayangkan...
Bayang kesepian

Oo ngeri..oo ngeri...

Aku jadi lesu pucat lesi



Search(Gothik Malam Edan) - 04 Yin & Yang

Mana sungai mengalir disana berlembah
Mana lembah terbentang disana berumput

Bagai mata Rantai....
Tak terputus berkait segala hidup

Mana rumput terbiar disana berlalang
Mana lalang berbunga disana berduri

Bagaikan oh mata rantai...
Tak terpisah berganding segala yang wujud

Kau..kau tak bisa berdiri
Dengan sendiri
Kau perlukan kekasih
Kau perlukan sahabat
Kau perlukan seteru

Mengasah cinta berbunga disitu berkasih
Mana kasih terbiar disana berduka

Bagaikan oh mata rantai...
Tak terpisah yang berganding yang gelap yang terang



Search(Gothik Malam Edan) - 05 Gurindam Cinta Khayam

Kalau aku
Ada sayap
Pasti sekarang ini aku akan merayap

Kalau aku
Ada sayap
Pasti sekarang ini akan menghendap

Mana saja kau bersembunyi..aku cari
Biar hilang dari sudut hati

Kau pencuri
Kau kekasih
Menyusup masuk ke nurani

Kau pencuri
Kau kekasih
Kau tinggalkan ruang tak terisi

Kau pencuri
Kau kekasih
Biar aku sunyi sepi


Search(Gothik Malam Edan) - 06 Lara Tari Pencinta

Telah ku lagukan,irama yang suram ini
Gementar ku memuja tari kekasih
Tarian melata apakah erti semua
Ingin ku cuba fahaminya

Telah ku nyanikan nada lagu hitam ini
Meremangnya rasa menghantui jiwa
Mogakan teruja gemalai tari bermula
Satukan lagu dengan irama

Kau yang terluka,kerna cinta,kerna baha asmara
Lagi kelam,lagi suram,terasa

Lepaskan lara segala wahai penari cinta
Agarku bisa merasa pedih kau rasa
Akulah si pemuja kaulah lambang pencinta
Meronta 'tuk menari bersama

Telah ku lagukan lagu cinta(kita)



Search(Gothik Malam Edan) - 07 Irama Marakas

Tuhan...Siapakah kekasihmu didunia
Tuhan...Tunjukkanlah gerangan engkau puja

Meskinya,aku insan yang lemah
Aku dosa
Dah terlena..Tak wajar mendatangani
Kau segera

Menyuluh perjalananku
Yang masih jauh...dari sempurna
Biar pun telah ku tahu
Luas lautan kasihmu
Meliputi...

Tuhan...Siapakah kekasihmu zaman ini
Tuhan...Aku perlu sinaran cahayamu

Menyuluh perjalananku
Yang masih jauh...dari sempurna
Apatah lagi mahuku
Menggapai langit cintamu
Meliputi

Irama marakas ku bayangkan
Bunyian hujan,yang turun di hati
Menemani kesedihanku

Hilang kemahuan hidup kekalutan
Sepertinya insan lain
Ku persembahkan
Nyanyian cinta



Search(Gothik Malam Edan) - 08 Menawan Raga

Terhapus keghairahan ada
Tersimpan untuk kau wanita
Pabila kusedari
Kau masih berahsia jua

Biarpun dengan diriku ini
Lelaki yang sanggup memuja
Kau dari hujung kaki
Hingga ke hujung rambut berseri

Sampaikan
Bekas kau lalui
Aku pandangkan suci
Sanggup bibirku kucupi

Sampaikan
Lintas bayangmu
Bisa aku cemburui
Andai jauh dari sisi

Dalam
Jiwa
Cinta
Untukmu
Memenuhi
Segenap ruang
Jiwa hingga menawan raga

Kasih
Biar aku berterus terang

Oh kasih
Aku hanya meminta
Kau serahkan kepercayaanmu
Seluruhnya oh pada ku malam



Search(Gothik Malam Edan) - 09 Penjaga Rahsia

Aku pulang dari sempadan
Menyambungi satu putaran
Berjuta tahun mengejar cinta

Semua wajah telah kukenal
Hingga aku takut mimpiku
Akulah serba Oh kekuatan

Aku penjaga rahsiamu
Aku jadi bayangmu
Aku jadi wiramu
Aku jadi rahsiamu

Aku tahu kau menantiku
Kita temui di pinggir waktu
Kita sudah merasa satu
Kita sudah satu...



Search(Gothik Malam Edan) - 10 Nyata Dan Maya

Kulihat indah hari depanmu
Mentari sentiasa
Menerangi

Bumi indah di telapak kakimu/
Bumi yang ditelapak kakimu
Kan terbentang menjadi
Oh milikmu
Cekallah sayang
Dalam menempuhi
Dunia ini
Saban hari
Adakalanya
Mendung jua kunjung
Bersabarlah

Ku kan selalu denganmu,kasih
Dalam jasadku yang nyata atau maya
Kerana ku terlalu mengendah
Suka dukamu setiap ketika

Ku kan selalu denganmu,kasih
Dalam kau bertatih atau kau berlari
Andai kau jatuh kubantu(kau)bangun
(oh sayang)semula
Andai kau jatuh ku bantu kau bangun semula

Ku tahu kau pastikan bersinar
Bagai sebutir bintang
Gemerlapan

Keyakinan kau bukannya kosong
Lahir dari hati yang
Kenalimu

nadyaharada said...

thanks for the lyrics..
really love the Nyata dan Maya song

ima said...

mmg best giler album search yg ni...mmg gempak..lagu yg paling aku ske gothic mlm edan, yin yang, irama marakas n memoria anna..suara amy aku salute...aku bangga kita ada band hebat mcam ni!!!

ima said...

check balik lirik tu ada yg salah...ada yg tertinggal words tu...

are-leng said...

Biasela 2...terus copy dari buku lirik...stakat skit2 je xpe...

Anonymous said...

aku adalah peminat setia search dari zaman isabella lagi! biarpun aku taklah rockers sangat, tapi mmg search adalah kumpulan yg paling aku minat dr dulu sampai sekarang. congrate search sebab telah buat comeback yg sangat best!

banyak lagu2 yg best dlm album ni, boleh dikatakan semuanya best! sekarang ni aku minat pada lagu LARA TARI PENCINTA. lagu ni mmg best dr segi melodi, liriknya pulak aduhai... sungguh puitis! teringat lagu2 search sebelum ni cukup hebat dgn puitis2 yg mendalam maksudnya. aku bg 5 bintang dr 5!

Anonymous said...

butul2 best lah lagu search ni ......sya bangga jadi anak malaysia...malaysia boleh ,
hSanZ!eKoRN boleh blah....

xoblite said...

aku ske lagu nyata dan maya =)

Anonymous said...

aku pun adalah PENJAGA RAHSIA MU.....!!! SALAMZZZZZ

Anonymous said...

tq