Thursday, July 10, 2008

Ella - U.S.A - 1994 (full album download)



1. Ella - Menanti (5:41)
2. Ella - P.P.P. (4:17)
3. Ella - Gemilang (5:44)
4. Ella - Mungkin (3:41)
5. Ella - Aku Kau Dia (5:34)
6. Ella - Risau (3:22)
7. Ella - Esok Lusa Selamanya (5:49)
8. Ella - Ala Amerika (5:17)
9. Ella - Penawar (5:03)
10. Ella - Nuri (4:26)
11. Ella - Itulah Saya (4:47)
12. Ella - Rindu (3:22)
13. Ella - Gemilang (Instrumental) (5:44)
14. Ella - Menanti (Instrumental) (5:40)


Download: Part 1, Part 2


p/s: terpaksa buat 2 part sbb total archive lebih sikit dari 100MB & mediafire support 100MB sahaja.

p/s: album ini terjual 300,000 copy dlm seminggu pertama selepas pelancaran!

p/s: CD ihsan melati.ada2aje.com.

25 comments:

  1. Anonymous3:36 AM

    tq bro...aku dah lama cari balik album ni...teringat masa skolah dulu.. :)

    ReplyDelete
  2. sama2, aku pun ada keset ni dulu. ella 30110 x download?

    http://fullfilth.blogspot.com/2008/07/ella-30110-1992-full-mp3-album.html

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:17 PM

    thank you so much. really need this album to get some inspiration for my next project.
    hmm, this album was done in the city where I live in. Ironically have no idea where to find it here. Thanks to you (we also share the name actually) I finally get to hear it.

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:56 AM

    thanks...i m surprise i cant find it in any music store

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:53 AM

    terima kasih yek...dah lama saya cari album ni....

    ReplyDelete
  6. samo2, rajin2 singgaah

    ReplyDelete
  7. maranello554:24 PM

    Terima Kasih....dah lama gak carik....lagu yg best dan nostalgic masa sekolah dulu.

    Kedai mmg takde...merata dah carik....tq!!!

    ReplyDelete
  8. huhu.. pelik pulak.. apasal xjumpa kat kedai.. cd ni mmg beli kat kedai...:P

    ReplyDelete
  9. 'kedai' internet kot :P

    ReplyDelete
  10. Anonymous9:25 AM

    nk join ella usa boleh x????

    ReplyDelete
  11. Anonymous11:26 PM

    mmg best album ni, sume lagu ingatkan aku zaman cinte monyet dulu..he3..

    ReplyDelete
  12. Anonymous9:31 PM

    dah lama cari album ni...
    rupanye ada kat sini....
    thx bro..

    ReplyDelete
  13. Anonymous12:58 AM

    tima ksh kwn,best woo...
    album ni

    ReplyDelete
  14. Anonymous2:50 PM

    mcm mana nak downloaad! tak pandai la...

    ReplyDelete
  15. Anonymous10:19 PM

    album ni masih ada jual kat kedai cd or kaset...cetakan semula oleh EMI...

    ReplyDelete
  16. Thanks for this.. Really appreciate it..

    ReplyDelete
  17. Thanks for this.. Really appreciate it..

    ReplyDelete
  18. kt speedy video area KL and rock corner still ada lg album nih. dh murah dh. btw thks for upload

    ReplyDelete
  19. Anonymous1:43 PM

    TTTTHHHAAANNNKKKK YYYOOOOUUUU VERY MUCHHHHHHH
    Nostalgia silam aku nie...masa tu aku happy sangat dengar lagu nie sambil menyanyi dalam hutan di pulau tioman sedang jungle tracking....

    ReplyDelete
  20. Anonymous8:04 PM

    hi bro...thanks tp awat part 2 xleh bukak?

    ReplyDelete
  21. Ella suruh remove link download tu.

    ReplyDelete
  22. Anonymous11:00 PM

    file korap bro,upload file baru pls..

    ReplyDelete
  23. Anonymous5:51 PM

    kenapa suaranya mcm tenggelam jak..apa pun trima kasi..susah nak cari cdnya kat kedai musik..

    ReplyDelete