Entries from week 26, 2009

Congratz Valentino Rossi for MotoGP Assen and his 100th win




Kecewa. Semalam berlangsungnya MotoGP Assen di Belanda. Kecewa bila tak dapat tgk race ni disebabkan kesilapan teknikal. Kebiasaannya MotoGP hari Ahad, tp kali ni buat hari Sabtu pulak, jd terlepaslah nak tgk race ni. Tahniah kpd Rossi atas kejayaan dia di arena MotoGP yg ke 100. Satu pencapaian yg sukar dicapai mana2 pelumba. Rossi bermula dr 125cc kemudian 250cc, 500cc dan seterusnya kategori MotoGP.

Keputusan Perlumbaan smlm:

1. Rossi (133)
2. Lorenzo (126)
3. Stoner (122)

() dalam kurungan tu mata keseluruhan.

Perlumbaan seterusnya di Laguna Seca, U.S pada Julai 0, 2009. Jgn ler terlepas lg..

How come cheap airlines are so cheap?


Via

Parcel dari Singapura

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo



Pada June 16, 2009 berlangsung Google Hackathon di Singapore. Ntah mcm mana time ni aku ternampak sekeping gambar di Twitpic:

Share photos on twitter with Twitpic

Apa yg ada dalam gambar tu nampak menarik, jd aku tanya la mamat tu, mcm mana nk dpt sticker tu, ntah mcm mana dia offer nk postkan sticker2 tu kat aku, aku pun setuju jer, dan aku bglah alamat kat dia, semalam masa sampai rumah dari ofis boss aku ckp ada surat. Bila aku tgk jer dari Singapore aku dah agak dah mesti benda ni, tak expect pulak byk sgt sticker yg dia akan bg. So terima kasih diucapkan. Antara sticker yg ada ialah sticker YouTube, Google Code, Yahoo dan beberapa service2 internet. Selain tu ada jugak comic Google Chrome dalam bahasa Jepun!

Td masa nk gerak dari hospital Putrajaya, dah ada org jeles bila nampak sticker Youtube kat cermin belakang kereta. Tak bawak lak td, kalau bawak boleh bg :P

Albino baby turtle

Albino baby turtle




Khram Island, Thailand, June 17, 2009--A Thai Navy sailor holds a baby albino green sea turtle at a nursery for the reptiles, which are considered endangered by the International Union for Conservation of Nature.

About 15,000 green turtles and hawksbill turtles are hatched and housed at the navy's conservation center annually until the animals are old enough to be released into the sea.

Sedapnya mamat ni tidur


Sedapnya mamat ni tidur, originally uploaded by Faizal Rahman.


Ketika khatib sedang berkhutbah.

#SolatJumaat di masjid Al-Syakirin, Gombak



Hujan renyai-renyai, mesti lambat sikit sampai office sbb trafik slow.

Mugen Honda Civic TYPE R UK-Spec 240HP




Smart giler design Civic ni, knp la untuk market UK jer, kalau masuk Malaysia bolehlah cuci mata, nk beli kena tunggu 10-15 tahun dulu bila harga dah jatuh haha..

Michael Jackson - Earth Song




What about sunrise
What about rain
What about all the things
That you said we were to gain.. .
What about killing fields
Is there a time
What about all the things
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the blood we've shed before
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores?

Aaaaaaaaaah Aaaaaaaaaah

What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores

Aaaaaaaaaaah Aaaaaaaaaaah

I used to dream
I used to glance beyond the stars
Now I don't know where we are
Although I know we've drifted far

Aaaaaaaaaaah Aaaaaaaaaaaah
Aaaaaaaaaaah Aaaaaaaaaaaah

Hey, what about yesterday
(What about us)
What about the seas
(What about us)
The heavens are falling down
(What about us)
I can't even breathe
(What about us)
What about the bleeding Earth
(What about us)
Can't we feel its wounds
(What about us)
What about nature's worth
(ooo,ooo)
It's our planet's womb
(What about us)
What about animals
(What about it)
We've turned kingdoms to dust
(What about us)
What about elephants
(What about us)
Have we lost their trust
(What about us)
What about crying whales
(What about us)
We're ravaging the seas
(What about us)
What about forest trails
(ooo, ooo)
Burnt despite our pleas
(What about us)
What about the holy land
(What about it)
Torn apart by creed
(What about us)
What about the common man
(What about us)
Can't we set him free
(What about us)
What about children dying
(What about us)
Can't you hear them cry
(What about us)
Where did we go wrong
(ooo, ooo)
Someone tell me why
(What about us)
What about babies
(What about it)
What about the days
(What about us)
What about all their joy
(What about us)
What about the man
(What about us)
What about the crying man
(What about us)
What about Abraham
(What was us)
What about death again
(ooo, ooo)
Do we give a damn


RIP Michael Jackson 1958-2009

Mental S01E05 download links




http://netload.in/datei2MD1gfM8Pc/mental.105.hdtv-lol.avi.htm
OR
http://www.megaupload.com/?d=N38VV66K
OR
http://hotfile.com/dl/7534023/953776b/5Bwww.bayw.org5D.mental.105.hdtv.lol.avi.html
OR
http://netload.in/dateipj8P6PRJrC/%5Bwww.bayw.org%5D.mental.105.hdtv.lol.avi.htm
OR
http://hotfile.com/dl/7524826/5fa4d05/mental.105.hdtv-lol.avi.html
OR
http://netload.in/dateiOmyZpKagy7/mental.105.hdtv-lol.avi.htm
OR
http://hotfile.com/dl/7487768/051e61d/mental.105.hdtv-lol.avi.html
OR
http://d01.megashares.com/dl/5bd4206/mental.105.hdtv-lol.avi
OR
http://netload.in/datei49UeA7jEZ6/mental.105.hdtv-lol.avi.htm
OR
http://hotfile.com/dl/7493331/6d61954/mental.105.hdtv-lol.avi.html
OR
http://www.megaupload.com/?d=MEEZPDZU
OR
http://hotfile.com/dl/7494383/85fff47/mental.105.hdtv-lol.avi.html
OR
http://d01.megashares.com/dl/975ceaa/mental.105.hdtv-lol.avi
OR
http://www.megaupload.com/?d=VZHAWRL8
OR
http://d01.megashares.com/?d01=2ecfa7b
OR
http://hotfile.com/dl/7493234/65e2571/mental.105.hdtv-lol.avi

Hunger 2008




2 hari lepas ada baca blog Faisal Tehrani, dia ada blogkan pasal movie ni, boleh baca ulasan dia di sini.

Ini info yang diperoleh dari Wikipedia:


Hunger is a 2008 film about the 1981 Irish hunger strike. It is written by Enda Walsh and Steve McQueen, who also directed. It was made by Blast! Films and commissioned by Channel 4 and Film4. It premiered at the 2008 Cannes Film Festival, winning the prestigious Caméra d'Or award for first-time filmmakers. It went on to win the Sydney Film Prize at the Sydney Film Festival, best picture by the Evening Standard British Film Awards, and received 2 BAFTA nominations, winning one. The film was also nominated for 4 awards at the 2009 IFTA's winning 2 at the event.



Filem ini bukan filem hiburan ia lebih kepada filem politik, ia tidak sesuai ditonton kerana byk dipaparkan kekejaman di dalam penjara, adegan banduan yg dibogelkan dll.

Filem ini berkisar tentang asal wujudnya penentangan IRA di Ireland Utara. Bagaimana sesuatu penentangan itu tercetus bermula dengan mogok lapar seorang banduan ni. Ish susah nk ulas lah, kalau nk tgk sgt pandai2 lah cari.

Jemput minum Milo


Jemput minum Milo, originally uploaded by Faizal Rahman.


Selamat bertugas semua


Selamat bertugas semua, originally uploaded by Faizal Rahman.


Penat balik mengaji


IMG_1914, originally uploaded by Faizal Rahman.


Tadi masa baru sampai rumah dari office baring kat depan tv bawah kipas, time tu anak buah aku si Luqman tgh lepak2 gak.

Pastu suruh lah dia amikkan air Peel Fresh Apple.

Dia pun amikkanlah, pakai kole yg agak besar sbb nk amik cawan x sampai kut.

Pastu dia pun hantar la ke depan dari dapur. Aku pun tgk la air tu, byk jugak dia amik.

Tanya kat dia kenapa banyak sangat?

Dia jawab, ye lah dah penat2 balik mengaji kena la minum byk.


Pening gak bila pulak aku balik dr mengaji. Rupa2 baru pasan sbb aku pakai baju melayu gi keje ari ni. Cehhh..



p/s: gambar ni masa Luqman 2 tahun. Saje letak gambar lama.

Jemaah pulang dari Solat Jumaat di Masjid Kinrara



Jemput makan durian


Jemput makan durian, originally uploaded by Faizal Rahman.


Nyum2. Sorry yer.

Before and after arrangement



Before and after arrangement



Twit of the day! From @Khairykj




http://twitter.com/Khairykj/status/2216498949

Automatically post your blog to twitter




Kepada yang mempunyai blog dan twitter, bolehlah menggunakan Twitterfeed ni untuk automatikkan Twitter mengepost entry baru jika terdapat update baru di blog.

Twitterfeed

Mental S01E04 download links




http://hotfile.com/dl/7069503/4b8abbd/mental.104.hdtv-lol.avi.html
OR
http://netload.in/dateipBe7fyTIwR/mental.104.hdtv-lol.avi.htm
OR
http://hotfile.com/dl/6946695/19528fc/mental.104.hdtv-lol.avi.html
OR
http://netload.in/datei2xHQ2BaNZu/mental.104.hdtv-lol.avi.htm
OR
http://www.megaupload.com/?d=N7K3607J
OR
http://hotfile.com/dl/7040402/b1b1cc5/mental.104.hdtv-lol.avi.html
OR
http://www.netload.in/dateilpSvhT42pN/mental.104.hdtv-lol.avi.htm
OR
http://hotfile.com/dl/7028677/84e884a/m.104.hdtv-lol.avi.html
OR
http://hotfile.com/dl/7027534/1d7ae30/Mental.S01E04.HDTV.XviD-LOL.avi.html

Repair kereta sambil lepak2 di bengkel

Menjadi satu kemestian kalau pegi bengkel mesti nk amik gambar, suka amik gambar2 situasi di bengkel. Td pagi tah knp bila sampai rumah balik dari ofis, kete ada bunyi semacam, tgk bawah kete air byk keluar. bukak bonet tgk ada air keluar dr satu water stopper tu, tp malas nk check betul2 lg sbb enjin tgh panas. Jadi lepak tido lah dulu.

Dah tgh hari br bgun, mandi lepas tu makan nasi berlauk ketem masak lemak. Lepas tu check kete, masuk air balik sbb air dah byk keluar. Start lepas tu ram2 sikit, confirm ada leaking dekat water stopper tu. Tanpa melengahkan masa terus gi bengkel biasa, dekat belakang balai polis Gombak. Walaupun kadang rasa brader tu agak keras jugak dia cass tp sbb dah biasa dan service dia ok jd hantar kat dia jugaklah.

Ckp kat dia, lepas tu dia ckp kena tukarlah, so lepak dulu sementara dia buat kete lain, lepas tu tukar menda alah tu 2 ketul then ok lah, x de leaking dah. Simple je sbnrnya. BOleh buat sendiri kalau rajin cuma nak kena ada gam, playar yg panjang sikit muncung dia untuk masukkan clip yg akan grip getah water stopper tu. Kena lah RM 15. Upah RM 5 dan getah 2 ketul tu RM 10. Made in Japan punya tu. Macam biasa brader ni kalau tukar apa2 mesti nk tukar yg ok, dia ckp kalau yg sini punya 8 kupang jer tp x confiden boleh tahan lama, biarlah, benda2 yg melibatkan air ni aku phobia. Mcm2 boleh jadi bila air x betul ni. Sendiri mau ingatlah, rajin2 pandang meter tempreture tu, walaupun pakai kete baru, sama jer kalau nak jadi problem tu, jadi jugak.

Balik tu singgah beli goreng pisang, basuh kete yg dah sebulan x basuh kut, lepas tu gi pam tayar. Sekian, enjoy gambar2 di bawah yer.



IMG_0501


IMG_0502


IMG_0503


IMG_0504


IMG_0505


IMG_0506


IMG_0507