Faizal Rahman

Sunday, May 31, 2009

100 Tips to Be a Smarter, Better Twitterer

Sapa2 yg belum ada Twitter tu registerlah, sila ke link di bawah untuk info2 penting tentang Twitter.

100 Tips to Be a Smarter, Better Twitterer | Computer Colleges

Congratz Casey Stoner for MotoGP Mugello, Italy


What a race! Best giler race dekat Mugello Italy ni. Walaupun dalam keadaan cuaca yg basah tp ia tidak mengganggu kerancakan race di circuit ni. Pada permulaan aku agak kecewa bila tau race hari ni akan berlangsung dalam suasana yang basah, bukan apa takut jadi mcm race di Le Mans, France pada 2 minggu lepas.

Kalau di Le Mans kerancakan race betul2 terganggu dengan keadaan litar yg basah tp berbeza kali ni. Keadaan litar yg basah tidang langsung mengganggu malah merancakkan lagi rece kali ini. Aku start tgk masa pertengahan race 250cc, tak dapat tgk dari mula sbb kilat sabung-menyabung, dan ada saudara datang dr Kuantan, kenalah layan dulu sampai derang balik.

Bukak je TV tgk race 250cc ada beberapa pusingan lagi. Teruja sungguh melihat lap2 terakhir, pertarungan antara 3 pelumba iaitu Simoncelli, Bautista dan Pasini. Pada satu lap tu 2 pelumba teratas iaitu Simon dan Bautista telah bersentuhan antara satu sama lain sehingga mengakibatkan kedua2nya terkeluar dari race, walau mcmmana pun nasib baik kedua2 racer ni x terjatuh, peluang ni diambil Pasini untuk memotong seterusnya menjarakkan diri. Setelah masuk semula ke track Bautista berusaha sedaya upaya untuk memintas Simon, sampai pada satu masa dia nyaris terlambung dari motor dia. Lepas kejadian tu Bautista agak slow dan membiarkan Simon mengejar tempat pertama, Kedudukan Pasini selesa sehingga ke 2 lap terakhir di masa Simon berjaya memintas dia. Berlaku pintas-memintas yg agresif antara keduanya sehingga akhir sekali Pasini berjaya untuk tempat pertama.

Masuk kategori MotoGP makin teruja bila, di lap "sighting" Lorenzo terjatuh. Haha, perkara ini amat jarang berlaku, dia terpaksa menukar motor dan race dengan suit yg x kemas. Permulaan perlumbaan sekali belaku tragedi kepada Lorenzo dimana motornya spinning, jd motor x blah, nasib baik org belakang x hentam dia, kalau x silap Pedrosa.

Seterusnya persaingan cukup rancak di mana pelumba2 saling bertukar2 kedudukan. Di antara yg berjaya berada di depan ialah Vermeulen, Rossi, Stoner. Race ni boleh dibahagi kepada 2 bahagian sebelum tukar motor dan selepas tukar motor, seperti di jangka track yg basah akan mula kering apa bila sampai ke pertengahan race, jd rider terpaksa menukar motor untuk tayar yg lebih sesuai. Sebelum menukar motor kedudukan yg menarik adakan ketika Rossi, Dovizioso dan Melandri berada dikedudukan 3 teratas, ketiga2 rider ni merupakan org Italy, jd crowd bersorak memberikan sokongan.

Seorang demi seorang masuk ke pit untuk menukar motor. Selepas menukar motor kedudukan banyak berubah. Capirossi berjaya berada di kedudukan pertama, bagaimanapun kedudukan itu tidak lama selepas seorang demi seorang berjaya memintas dia, bermula dengan Stoner, Stoner berjaya menjarakkan diri untuk berada di tempat pertama sehingga akhir perlumbaan, tempat kedua jatuh kepada Lorenzo dah ketiga Rossi. Capirossi hanya berada di tempat ke 5 di belakang Dovizioso, Capirossi antara rider paling otai sekali, dia pernah menang di Mugello 9 tahun dulu, dia amat berhajat untuk naik ke podium, namun x berjaya.

Keputusan MotoGP Mugello
  1. Stoner (90)
  2. Lorenzo (86)
  3. Rossi (81)
Dalam kurungan tu mata keseluruhan selepas 5 pusingan. Kemenangan Stoner ni, merupakan kemenangan kedua dalam musim 2009 ni, Lorenzo 2 kali jugak menang. dan Rossi sekali.

Jumpa lagi pada June 14, 2009 di Catalunya, InsyaAllah. Kalau nak baca ulasan untuk circuit2 terdahulu sila check post berkaitan dengan categori MotoGP.

Saturday, May 30, 2009

Rossi's new helmet design for Mugello 2009




Cool design right? Can't wait for tomorrow race!

Putra putih


Putra putih, originally uploaded by Faizal Rahman.


Apa yg pelik sgt dgn kereta ni?

Google Friends Newsletter - May 2009

POWER TIP

New Search Options on search results

We recently announced Search Options, a new feature in Google Web Search. You can now slice and dice your search results using a variety of filters, which generate different views of your results page to more easily and quickly find what you need. To try it out, click the "Show options..." link on top of your search results to display the Search Options panel. Watch this short video to learn more.
http://www.youtube.com/watch?v=MtirDMfcOKE



------------
NEW PRODUCTS & UPDATES

Import mail and contacts to Gmail

You can now easily migrate existing email and contacts from Hotmail, Yahoo! Mail, AOL Mail and other webmail providers into Gmail. Imported emails will be appropriately sorted by date, and existing folders will become labels. You can have your messages forwarded from your old account for 30 days, giving you time to take Gmail for a test drive. This new feature is available in all newly-created Gmail accounts, and it is slowly being rolled out to all existing accounts. You'll know it's available in your account when you see the "Accounts and Import" tab under Settings.
http://www.gmail.com/

The bells and whistles behind Google Search

We put together two series of videos giving you a closer look at various features of Google Search. The first is a set of 15-second tips on how to check the weather, get the latest sports scores, find word definitions, and more. In the second series, our search engineers get up close and personal, sharing stories about the features they've created and the challenges they face in making Google Search better.
http://www.youtube.com/view_play_list?p=B3A7CCFD7CD5CF09
http://www.youtube.com/view_play_list?p=396574970FFD6E31

A speedier Google Chrome

We just released a faster version of Google Chrome. Web pages with a lot of JavaScript now load about 30% faster than in the previous stable version, thanks to improvements to V8 and an updated version of WebKit. We've also fixed hundreds of bugs and made changes in response to many of your top requests, including full screen mode, ability to remove thumbnails from the new tab page, autofill and more.
http://www.google.com/chrome

Doodle for Google winners

Christin Engelberth of San Antonio, Texas was the national winner of our second annual Doodle 4 Google contest in the U.S., which concluded this month. Her doodle "A New Beginning" was selected out of more than 28,000 entries. Christin won a $15,000 college scholarship, a laptop computer and a $25,000 technology grant for her school. In addition, all of the regional winners' doodles are currently on display at the Smithsonian's Cooper-Hewitt, National Design Museum in New York City until July 5. If you can't make the trip to New York, view all of the finalists' doodles on the Doodle 4 Google website.
http://www.google.com/doodle4google

-------------
MISCELLANY

You may already know that we're real believers in the power of data- driven decisions. If you have information based on your website's traffic patterns, you can learn what people like best (or least) about your site, ad campaigns or video — and use that information to make your product better and attract more consumers. Being able to measure the success of different strategies can help you more efficiently use your resources to the maximum effect — no small thing in this economic climate. But even on blogs or small sites, you can use data to improve a great deal, like designing a better webpage or producing a compelling YouTube video. Google offers a variety of tools that can help you harness the power of measurement to be more successful with your online business or product. To help you out, we're collecting tips and tricks for how to use Google Analytics, Website Optimizer and other measurement tools in an ongoing series of posts on the Official Google Blog. Here's to the metrics!
http://googleblog.blogspot.com/search/label/measurement

Selamat bermesyuarat


Selamat bermesyuarat, originally uploaded by Faizal Rahman.


Serious sangat tu. Bincang apa?

Friday, May 29, 2009

Fav from flickr: Good Morning!


Good Morning!, originally uploaded by Exploring Earth.


Walaupun dah malam tp gambar ni mmg cun!

Mental - another series from FOX (S01E01 download link)




Dalam mencari-cari filem atau cerita bersiri semalam, terjumpa series ni, tajuknya Mental. Satu lagi cerita bersiri dari FOX Broadcasting Company. Seperti yang ramai dah maklum siri Prison Break dah tamat jd terasa kekosongan bila x tau nak follow series apa. Jadi smlm masa jenguk2 warez.bb terjumpa link untuk download series ni, episod pertama baru je di tayangkan pada 26hb May. Jadi masih fresh lagi, dan ini menambah semangat aku untuk tgk cerita ni.

Dari sinopsisnya cerita ni berkisar tentang hal2 yang berlaku di hospital psikiatri atau hospital untuk pesakit mental. Sedar x sedar sebenarnya kehidupan kita ini dikelilingi orang2 yg sakit mental, sama ada sakitnya itu kronik atau tidak dan adakah dia membahayakan orang ramai. Adakah dia fikir dia boleh melalukan segala2nya dan adakah org yg jadi mangsa akan boleh bertahan selama2nya. Untuk org Islam kita dikurniakan akal untuk berfikir yang betul dan yang tidak betul, selain itu kita telah ada panduan agama.

Berbalik kepada cerita ni tadi, perkara lain yg menarik perhatian ialah adanya 2 org pelakon dari series Prison Break berlakon dalam cerita ni, dua-dua ni x pernah jumpa masa Prison Break tp ditemukan dalam series ni.

Di bawah ni aku embedkan beberapa video trailer cerita ni, dan aku try cari download link full S01E01 <- lawa jer. Mental - Promo!




Mental - Preview #1 from 5/26!




Mental - Preview #2 from 5/26!




MENTAL: Meet Dr. Jack Gallagher




MENTAL: Premiere Episode Teaser




Download link

http://hotfile.com/dl/3949035/5d1f67b/Mental_S01E01_HDTV_XviD-LOL.avi.html
OR
http://d01.megashares.com/dl/e08c32b/Mental.S01E01.HDTV.XviD-LOL.avi
OR
http://d01.megashares.com/dl/4a9bd5e/Mental.S01E01.HDTV.XviD-LOL.avi
OR
http://hotfile.com/dl/3972673/c71f638/Mental.S01E01.HDTV.XviD-LOL.avi.html
OR
http://netload.in/dateic1SBzQRSE5/Mental.S01E01.HDTV.XviD-LOL.avi.htm
OR
http://hotfile.com/dl/3944385/995e321/Mental.S01E01.HDTV.XviD-LOL.avi.html
OR
http://www.megaupload.com/?d=ROR5HQCF
OR
http://netload.in/dateicWj1Fl5Yo6/Mental.S01E01.HDTV.XviD-LOL.avi.htm

Pilih salah satu je, jgn download semua pulak :D

Wednesday, May 27, 2009

Amorphis - Silver Bride (Single) - 2009 download




1. Amorphis - Silver Bride (Edit) (3:28)
2. Amorphis - Silver Bride (Album Version) (4:12)
3. Amorphis - Separated (4:17)

Download Single

Cheap call from DiGi tomorrow



Cool! Nak kena call lg ke esok ni?

Dani Pedrosa isap botol


Dani Pedrosa isap botol, originally uploaded by Faizal Rahman.


Abis dah tu, tonggeng ape lagi.

Making Broadband Pay - Mohd Awang Lah, JARING Communications Sdn Bhd CEO

In this first part, Dr Mohd Awang Lah, the CEO of JARING Communications Sdn Bhd, discusses which is its most profitable business and its move into the corporate sector, which is now 90 percent of business. He also talks about which sector is most profitable now. He also discusses house broadband penetration. And whether JARING itself is profitable and for that matter, self sufficient. He also discusses the possibility of a merger with TimeDotCom, or that it may be spun off and listed on the stock exchange.



In this second part, Dr Mohd Awang Lah, the CEO of JARING Communications Sdn Bhd, discusses the possibility of its building an alternative high speed broadband network. He also talks about the possibility of broadband costs falling as new infrastructure is built and spends more time on broadband penetration targets in Malaysia. He also talks about the wireless broadband project in Ipoh.

Tuesday, May 26, 2009

Check P1 W1MAX and Wireless@KL coverage using Google Maps


You can check P1 W1MAX and Wireless@KL coverage here. They are using very handy Google Maps for their coverage. Other ISP like Celcom, Maxis and JARING should use Google Maps too!

Kepala paip tergantung di udara



Di ketika ini hujan turun mencurah2 di Gombak, betul ramalan Khalid.
Gambar kepala paip tu diambil di MRR2 semasa balik dr keje td. Sempat
singgah beli nasi lemak dah dah selamat pun. Bila dah kenyang, hujan
lak tu, nk buat apa? Yg bekerja, selamat bertugas.

Sunday, May 24, 2009

Entries from week 21, 2009

Starting from this week, I will post a list of posting at this blog every Sunday. Hope I can maintain this every week!

Kuala Lumpur. May 23, 2009


Kuala Lumpur. May 23, 2009, originally uploaded by Faizal Rahman.


Petang semalam di depan Sogo. Sebenarnya nak pi Chow Kit, tgk2 bundle kut ada yang menarik, tgk2 tak bukak lagi, terus lajak pegi Pertama. Mula2 nak parking motor depan Pertama tu, tgk byk org parking kat situ, tp ternampak pak polisi sedang menyaman motor2 kat situ. Terus x jadi nak park kat situ. Jenuh membayar saman nnt, yg saman baru ni kat KLIA pun x settle lg. Terpaksa gi parking jauh kat bangunan sebelah Sogo. Ikutkan x boleh jugak parking kat situ, abis dah mmg xde parking nak buat camne, mujur x kena saman. Agaknya PBT sengaja x nak buat parking banyak2 sbb nk saman org ramai.

Saturday, May 23, 2009

Adib, Muaz & Luqman


Adib, Muaz & Luqman, originally uploaded by Faizal Rahman.


Anak2 buahku berhujung minggu. Minggu depan ada majlis aqiqah Muaz.

IC may be needed to buy liquor at 7-Eleven

IC may be needed to buy liquor at 7-Eleven:
"SHAH ALAM: Consumers wishing to buy liquor at 7-Eleven outlets may be required to show their identity cards.

7-Eleven Malaysia executive director Ng Su Onn said the move was among several steps to be implemented at the outlets of the convenience store chain so as to be more responsible to the sensitivities of Muslims.

“We are also considering employing more non-Muslims at 7-Eleven outlets,” he told reporters after meeting Selangor Mentri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, the Liquor Merchants Association, Liquor Retail and Wholesale Association, consumer associations, residents associations and community leaders here yesterday.

Ng said the company had 1,037 outlets and employs 8,000 workers, of whom 7,500 were Muslims.

He said the company was always strict on the sale of liquor to Muslims and those below 18.

“We do not compromise with our staff who sell liquor to Muslims and in the past we have sacked workers for doing so,” he said.

He added that as much as the company was sensitive to Muslims, it also had a responsibility to cater to the needs of the non-Muslims. — Bernama"


Pendekatan yang bagus. Tahniah 7-Eleven.

Friday, May 22, 2009

Mike the headless chicken




Terjumpa link ke cerita pasal Mike ni di iGoogle What's Popular gadget.

This is not a hoax: Following a non-lethal decapitation, Mike the headless chicken, later nicknamed "Miracle Mike," lived for approximately 18 months. Seen here in 1945, a little over one month after the beheading, Mike's body poses with his head. (via Live.com)


Ada 19 cerita2 pelik berkenaan haiwan. Bolehlah tgk kalau rajin kat sini.

Google tribute to Mary Cassatt



Skrg ni kalau pergi ke Google.com bolehlah tgk logo ni.

Siapa pulak Mary Cassatt ni?

Mary Stevenson Cassatt (May 22, 1844 – June 14, 1926) (pronounced [kəˈsæt]) was an American painter and printmaker. She lived much of her adult life in France, where she first befriended Edgar Degas and later exhibited among the Impressionists.

Cassatt often created images of the social and private lives of women, with particular emphasis on the intimate bonds between mothers and children. (via wikipedia)


Baru smlm Google buat logo tribute untuk Missing Link Found. Rajin betul derang ni buat logo. Lama2 nnt hari2 logo lain kut.

Thursday, May 21, 2009

Hujan lebat di Gombak


Hujan lebat di Gombak, originally uploaded by Faizal Rahman.


Hari ini aku saja2 ambil cuti. Cuti free sbnrnya sbb Wesak hari tu
jatuh rest day aku. Bila jadi camtu dapat 1 replacement leave.
Kebetulan tiba2 rahmat Allah sampai, ptg ni ditakdirkan hujan lebat,
jd mmg terbaiklah. Cuti + hujan = terbaik.

Chevrolet Bumblebee Camaro limited edition







Inilah kereta yg digunakan untuk filem Transformers: Revenge of the Fallen. Chevrolet Camaro. Sebagai tribute kepada filem Transformers ni, Chevrolet atau nama manjanya Chevy akan mengeluarkan edisi terhad Bumblebee Camaro ni. Belum ada spec direleasekan oleh pihak Chevrolet tp yang pastinya kereta itu nnt tidak boleh transform!

Google tribute to "Missing link found"



Go to Google.com now. For more info in "Missing link" check news on it here. Looks like Google is supporting Darwin evolution theory.

Monday, May 18, 2009

Fav from flickr: It's not my fault!


It's not my fault!, originally uploaded by powerpig.


Gempak la artis ni, cuba check gambar2 dr photostream mamat ni, semua menarik2.

Kura-kura berwarna pink


Kura-kura berwarna pink, originally uploaded by Faizal Rahman.


Anak buah, Fatiha Nadhirah punya ni.

Congratz Lorenzo for MotoGP Le Mans, France


Lambat je update, agak malas sbnrnya sbb race smlm agak kurang menrik, sbb dia kurang menarik ialah kondisi track yg basah, baru lepas hujan. Kalau x silap europe skrg mmg tgh wet. Harap minggu depan dekat track Mogello, Italy akan kering sekering2nya. Tak byk aksi2 menarik dalam pusingan ke-4 ni. Kalau ada pun aksi rider2 tersasar sbb susah nk control motor. Semasa race ni rider2 terpaksa masuk pit dan tukar motor sbb keadaan tayar yang tidak sesuai. Jarang ssekali sbnrnya MotoGP masuk pit dan tukar motor ni, biasanya kalau track terlalu teruk, race akan diberhentikan terus.

Dari awal race top2 rider berada di depan, Lorenzo, Pedrosa, Rossi dan Stoner. Respek dekat Lorenzo sbb mmg dari awal nampak keyakinan dia untuk menang, dia antara rider paling lambat sekali tukar motor. Rossi paling awal sekali!. Lepas Rossi tukar motor dia kena penalti sbb bawak laju masa dalam pit, penalti ni rasanya masa akan ditolak untuk tempoh tertentu. Dah lah kena penalti lepas2 tu jatuh pulak si Rossi ni, tukar motor sekali lg, smgt betul nk collect point walaupun untuk berada dikedudukan yg ok adalah mustahil.

Aksi2 menarik lain rasa masa lap last bila Pedrosa memintas Dovizioso. Ikutkan Dovizioso dah lama berada ditempat ketiga, mungkin motor dia ada drop sikit power, tu yg Pedrosa dapat kejar untuk tempat ketiga. Tempat kedua jatuh kepada Melandi yang menunggang Kawasaki. Walaupun menunggang Kawasaki, team dia ni langsung tak dapat sponsor dari Kawasaki. Kawasaki x yakin agaknya team ni akan menonjol. Stoner ditempat kelima manakala Rossi menghabiskan race ditempat ke-16!

Berikut keputusan akhir untuk track Le Mans ni:
  1. Lorenzo
  2. Melandri
  3. Pedrosa
  4. Dovizioso
  5. Stoner
Keputusan point keseluruhan sehingga pusingan keempat:
  1. Lorenz0 - 66
  2. Rossi - 65
  3. Stoner - 65
  4. Pedrosa - 57
  5. Melandri - 43
  6. Dovizioso - 43
Untuk 125cc dan 250cc aku x tgk langsung, jadi xde nak ulas apa2.

Untuk ulasan race terdahulu sila ke pautan: Pusingan pertama, ke-2 dan pusingan ke-3

Jumpa lagi di pusingan ke-5 di Mugello, Italy minggu depan. Mugello tu kampung Valentino Rossi!

Singgah beli burger


Singgah beli burger, originally uploaded by Faizal Rahman.


Lapar pulak rasa walaupun dah makan NG pataya td.

Balik rumah dulu


Balik rumah dulu, originally uploaded by Faizal Rahman.


Lampu kat tempat parking kereta ofis. Shot dr dlm kereta.

Sunday, May 17, 2009

Nasi goreng pataya


Nasi goreng pataya, originally uploaded by Faizal Rahman.


Test update blog from mobile using flickr special email address.

Maka tamatlah sudah Prison Break, uwaaa


Terasa nk menulis sikit pasal Prison Break ni. Untuk pengetahuan hanya series Prison Break ni shj yang aku betul2 follow, ada jugak layan cerita bersiri yg lain tp biasanya x lekat dihati. Mungkin ada sbb knp aku layan sgt Prison Break ni. Untuk rekod Prison Break mula di tayangkan pada August 29, 2005. Time mula2 keluar ni belum dapat info lagi pasal cerita bersiri ni. Kalau x silap start layan masa episode ke 7 ditayangkan, sumbernya adalah dr torrent. Selepas je tgk ketujuh2 episode tu, setiap minggu aku akan tertunggu Prison Break keluar. Kalau dia di tayangkan di U.S pada hari Isnin, hari selasa akan adalah di torrent.

Ada satu peristiwa telah berlaku pada diriku pada 5-12 Oktober 2005 tu, dimana peristiwa tu ada kaitan dengan penjara, wah saspen! Selama seminggu tu aku telah ditahan di Penjara Pudu, sebab, knp, dan details2 tentang penahanan ni terpaksa dirahsiakan. Apa yang penting lepas tu aku dah lepas dan aku byk belajar tentang kehidupan dalam penjara, boleh dikatakan yg ditahan ketika itu 70% adalah orang yg pernah dipenjarakan atau sekurang2nya beberapa kali keluar masuk pusat serenti. Mcm2 perangai, pengalaman, pengajaran dpt diperoleh dr peristiwa itu. Merasalah duduk dlm cell bersama mula2 5 org kemudian jd 4 selepas sorang tu dpt duk luar, jd tukang cuci, tukang bg makan, tukang bukak kunci time mandi. Jadi series Prison Break ni mmg menjadi sesuatu yg menghantui pemikiran aku.

Season yg paling best adalah season pertama dimana semuanya berlaku di dalam penjara. Season kedua, pasal survival derang bila dah berjaya keluar, masa ni byk kerekter2 mati. Abruzzi, Tweener. Sedih2 huhu. Masuk Season ke3, kisah reunion yg x dijangka di penjara di Mexico. Berbeza dgn Fox River, Sona merupakan penjara yang tiada undang2, kalau ada pun undang2 yg di buat dari dlm penjara itu sendiri, Setiap kes perlu diselesaikan dgn satu pertandingan kalah mati. Kalah bermaksud mati, maksudnya KO, mampus betul2. Kisah nk keluarkan seorang mamat dipenjara tu. Akhirnya berjaya keluarkan dan bersambung ke season 4. Masuk shj season 4 semuanya berkaitan dengan Scylla, satu gadget yg asalnya terbahagi kepada 6. Gadget ni mengandungi maklumat tentang kuasa nuklear, sesiapa yang dapat gadget ni bermaksud org itu akan berkuasa. Pengakhiran season ni, amat dramatik, 2 episode last tu di muatkan dengan perbagai aksi, seolah penulis terpaksa compact kan cerita dalam 2 episode ni, dari komen2 org ditwitter search, ramai yg berpuas hati dengan pengakhiran cerita ni. Kepada yang belum tgk lagi sila lah tgk cepat. Akan ada yg kembali ke Fox River, akan ada hero yang mati, akan ada yang dihukum mati dengan kerusi elektrik, teringat Linc masa season pertama. Pada aku hanya satu persoalan, knp x tunjuk pasal LJ.

Sekian, berjumpa lagi di Prison Break akan datang, yang pastinya bukan season 5, tp mungkin Prison Break: someting. Macam series2 yg lain. Awal2 dulu ada dengar desas-desus akan ada Prison Break kisah penjara wanita. Menarik jugak tu. Harap adalah nnt. Quote "Be the change you want to see in the world." tu dapat dari episode last tu. Jangan takut untuk berubah dari kebiasaan org lain untuk mendapat apa yg kita inginkan di dunia ini, insyaAllah..

Wanita berusia 103 tahun guna Twitter

Wanita berusia 103 tahun guna Twitter:

"LONDON: Ivy Bean, 103, menjadi wanita tertua di Britain menggunakan laman web Twitter selepas bosan dengan Facebook.

Ivy yang tinggal di sebuah pusat jagaan orang tua di Bradford sudah mempunyai 4,800 'sahabat' di Facebook tetapi kini memilih Twitter yang dikatakannya lebih menceriakannya, lapor The Sun.

Minat Ivy itu mempengaruhi orang lain di pusat jagaan berkenaan, kata pengurus Pat Wright.

'Semua penghuni di sini mencontohinya. Empat orang menyertai kursus komputer. Orang lain memilih Facebook, atau bersukan.” - Agensi"



Selamat berTwitter Ivy!

Saturday, May 16, 2009

Mozilla Firefox 3.5 Beta 4

Baru je test guna version ni sejak semalam, nampaknya version ni lg bagus dr version 3.0.1. Akibat terlalu tension dengan version tu aku try pakai 3.5b4 ni. Bayangkan mem usage sampai 600,000K. Asyik nk kena restart browser jer.

So sapa2 yang rasa Firefox dia makan byk sgt memory tu bleh la try version ni. Ada add-on yg compatible dan ada yg x compatible. Boleh download di site Firefox Beta: Firefox Beta.

Selamat Hari Guru dan selamat berhujung minggu!

Prison Break S04E22 download link

All link will download 1 single file, no need to download all LOL. In case 1 link dead, still have alternative. Enjoy!

http://netload.in/datei3w4S5LljgX/prison.break.422.hdtv-lol.avi.htm

http://hotfile.com/dl/2723198/69fc617/prison.break.422.hdtv-lol.avi.html

http://hotfile.com/dl/2722367/5e74583/prison.break.422.hdtv-lol.avi.html

http://netload.in/dateiewwCREdGix/prison.break.s4e22.hdtv-lol.avi.htm

Prison Break S04E21 download link

Prison Break S04E20 download link

Prison Break S04E19 download link

Prison Break S04E18 download link


See ya in Prison Break Season 5 if they continue this series.

Prison Break S04E21 download link

All link will download 1 single file, no need to download all LOL. In case 1 link dead, still have alternative. Enjoy!

http://hotfile.com/dl/2710384/90bb705/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi.html

http://netload.in/dateiFHopiw0VVV/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi.htm

http://netload.in/dateieQj6Tkcxst/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi.htm

http://d01.megashares.com/dl/4c54c3d/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi

http://filebase.to/files/548290/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.Up.Articulador.thegenius.us.avi

http://hotfile.com/dl/2710204/bedd73a/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi.html

http://www.megaupload.com/?d=LIQL66S9

http://www.2shared.com/file/5797318/e1947dda/PrisonBreakS04E21HDTVXviD-LOLUpArticuladorthegeniusus.html

http://www.zshare.net/download/600748882563e891/

http://netload.in/dateixrZcDjbYcy/PB.S04E21.wWw.Darkville.Com.Mx.rar.htm

http://www.megaupload.com/?d=PPDL1NJN

http://hotfile.com/dl/2707908/3c57467/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi.html

http://netload.in/datei5oekWTaxpC/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi.htm

http://filebase.to/files/548288/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi

http://d01.megashares.com/?d01=47b6c4e

http://d01.megashares.com/dl/0709e11/Prison.Break.S04E21.HDTV.XviD-LOL.avi

Prison Break S04E22 is on the way!

Prison Break S04E20 download link

Prison Break S04E19 download link

Prison Break S04E18 download link

Friday, May 15, 2009

Nasi goreng cili api + teh ais



Lokasi: Restoran sebelah Madrasah Al-hilaliah, Gombak Setia.

Stratovarius - Polaris - 2009 (full album download)




Polaris is the twelfth studio album by the Finnish power metal band Stratovarius. It is the band's first album featuring new members, guitarist Matias Kupiainen and bassist Lauri Porra, and also the first Stratovarius album not featuring long-time guitarist Timo Tolkki, who left the band in 2008. Vocalist Timo Kotipelto describes Polaris as "a positive, powerful album that Stratovarius fans all over the world are certain to take to their hearts".

The album was recorded in late 2008 and mixed by Mikko Karmila. The cover art was done by Gyula Havancsák. (via wikipedia)



1. Stratovarius - Deep Unknown (4:28)
2. Stratovarius - Falling Star (4:33)
3. Stratovarius - King Of Nothing (6:43)
4. Stratovarius - Blind (5:28)
5. Stratovarius - Winter Skies (5:50)
6. Stratovarius - Forever Is Today (4:40)
7. Stratovarius - Higher We Go (3:47)
8. Stratovarius - Somehow Precious (5:37)
9. Stratovarius - Emmancipation Suite (Part 1 Dusk) (6:57)
10. Stratovarius - Emmancipation Suite (Part 2 Dawn) (3:40)
11. Stratovarius - When Mountains Fall (3:11)
12. Stratovarius - Deep Unknown (Mikko Raita Vinyl Mix Bonus Track) (4:45)


Download

Wednesday, May 13, 2009

Sedapnya tengok tapir ni tidur

Zoo Negara



Zoo Negara


Ni lah dia dinamakan "Tidur-tidur tapir" - aksi tidur yg x senonoh lepas tu x sedar-sedar. Samapai ada yang tertanya idup lg ke mati tu.

Terkenang2..

Free WiFi in RapidPenang buses

Free WiFi in RapidPenang buses:

"PENANG: RapidPenang Sdn Bhd (RapidPenang) is the first bus company in the country to have WiFi facility in its buses in a move to get more people to use public transportation.

Its chief executive officer, Azhar Ahmad, said for a start, the company was installing the facility in two of its buses, one on the bus which plies between Balik Pulau and the Bayan Lepas International Airport and the other, the one which plies the Teluk Bahang-Batu Feringgi-Weld Key route.

He said the use of the WiFi facility would be free and that the buses would have special stickers for easy identification by passengers.

'After three months, if response from passengers is good, we'll have the WiFi facility installed in stages in all of our 180 buses, and also the additional 200 buses which will be delivered to us in stages by the end of the year,' he told a press conference here today.

Azhar said the facility was provided to enable passengers to surf the internet in the bus before arriving at their destinations.

Installation of the facility is another initiative by the company to serve the passengers better by improving the quality of our service, he added. — Bernama"


Penang always advance in widen-up internet facilities. Cool!

Tuesday, May 12, 2009

Honda Civic latino style




Poyo la mamat nih, smgt kemain bila org nk interview pasal kete dia. Kalau kat sini abis la kene kutuk kalau buat kete mcm tu.

Monday, May 11, 2009

Flickit update


Flickit update, originally uploaded by faizal.rahman.


Dah nk tido pun ni, dah bgtau kat geng #BurungHantu kat Twitter td. Sempat lg ngapdet tu. Ni utk yg pakai iPhone. Flickit ni br ke update version baru. Utk pengetahuan app ni membolehkan kita upload ke Flickr dgn mudah. Yang bestnya boleh upload byk2 sekali, boleh detect geolocation, edit apa2 yg patut sblm upload tu. Kalau yg iPhone tu boleh lah cuba. Selamat malam.

Nizar on top ten Twitter trend now



Never seen local hashtag bump till up there before! Go Nizar Go, you make Geek proud!

Sunday, May 10, 2009