Faizal Rahman

Monday, August 31, 2009

Original Penang Kayu Nasi Kandar



Konon nak berbuka nasi kandar, ptg td gi lah kedai ni, mmg ramai org, sure
sedap ni, tp tu laa harga dia mmg meriah, 2 kali ganda kedai mamak biasa,
mujur ada org belanja huhu..

Fav from flickr: Ullswater


Ullswater, originally uploaded by Billy Currie.


Kadang-kala mencari damai..

Batu Ferringhi

Batu Feringgi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi

Batu Ferringhi



Gambar-gambar masa pergi Batu Ferringhi hari Sabtu lepas. Lepas shopping beli baju melayu kat Bukit Jambul, singgah tgk kedai jual jeruk dekat Sg. Nibung. Lepas tu terus gi Batu Ferringhi lepak2 tepi pantai. Tgh syok lepak2 tu (sampai ada yg terlena) tiba2 hujan turun, terpaksalah duk lam kete. Nak tggu berbuka ada 2-3 jam lagi. Lepas tu terus ke Gurney Drive berbuka kat situ, masa berbuka tu hujan lebat, basah la jugak terkena tempias air hujan..

Meriah betul lauk-pauk di gerai ni



Lokasi: Pasar Ramadhan Masjid Jamek Sg. Nibung

Plan awal nk cari nasi kandar tp bila tgk lauk yg beraneka kat sini
terus kansel nasi kandar. Universiti Sains Malaysia (USM).

Google tribute to Malaysia Independent day #Merdeka




Merdeka!

Thursday, August 27, 2009

Anda memenangi iPhone di Facebook!




Bleh percaya ke iklan ni?

1937 BMW R7 (its motorcycle not a car!)











Is this not the most visually stunning motorcycles you've ever seen? What's even more amazing is that it was manufactured over 70 years ago.

When created, the 1937 BMW R7 was a concept motorcycle built for speed, but never went into mass production
because it was deemed too heavy and expensive at the time.

It was locked away in a crate for almost 70 years, until that crate was opened in June of 2005. Since then, the vintage R7 has been restored to its former glory and is currently touring European bike shows.

via bmbikes

Pernahkah anda meninggalkan puasa dengan sengaja?

Pernahkah anda meninggalkan puasa dengan sengaja? Jika jawapannya ya, anda perlu membayar fidyah. Ya, selain dari mengganti puasa itu, anda juga perlu membayar fidyah. Dimana nk bayar fidyah ni? dan berapa nilai jika anda meninggalkan puasa sehari atau sebulan? Hamka ada jawapan diblog Kereta Mayatnya.

Semoga amal kebajikan kita semua diberkati..

Tuesday, August 25, 2009

Tahniah PAS di Permatang Pasir

PAS menang, majoriti menurun - Malaysiakini:
PAS memenangi kerusi DUN Permatang Pasir dengan majoriti besar tetapi merosot beberapa ratus undi daripada keputusan yang dicapai parti itu pada pilihan raya umum tahun lepas.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan, calon PAS Mohd Salleh Man mendapat 9,618 undi, meninggalkan calon BN Rohaizat Othman dengan 5,067 undi.

Majoriti yang diraih Salleh 4,551, kurang 882.

Bekas ADUN allahyarham Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman mendapat majoriti 5,433 undi - kemenangan PAS kali ketiga di kerusi itu sejak pilihan raya umum 1999.

Jumlah mereka yang keluar mengundi merosot hampir 10 peratus kali ini kepada 73.1 peratus berbanding 82.6 peratus pada Mac 2008.

Monday, August 24, 2009

Sunday, August 23, 2009

Mohd Ali Rustam now on Twitter


Chief Minister of The state Melaka, Mohd Ali Rustam now on Twitter.
Here is the details:

Screen name: @mohd_ali_rustam
URL: http://twitter.com/mohd_ali_rustam

Saturday, August 22, 2009

Go away




Come in - Go away

Fatiha Nadhirah


Fatiha Nadhirah, originally uploaded by Faizal Rahman.


Si buntang

For humans only

Cool la poster District 9 nih..

Check out Moments of Impact: Big Cat Attack from Discovery Channel

  • If you are on an iPhone or iPod Touch with the Discovery Channel App installed, click
    Moments of Impact: Big Cat Attack.
  • If you are on an iPhone or iPod Touch but do not have the Discovery Channel App installed, click
    Moments of Impact: Big Cat Attack.
  • Not on an iPhone or iPod Touch? Click
    Moments of Impact: Big Cat Attack for the Discovery Channel site.


  • Sent from my iPhone

    Mengucapkan selamat berpuasa

    RANDOMNESS mengucapkan selamat menjalani ibadah berpuasa kepada semua pengunjung blog ini. Moga kita semua mendapat ganjaran dan manafaat dari ibadah puasa ini.

    Aku memulakan hari pertama puasa ini di rumah parents aku di Gombak, smlm baru balik dari Penang, sepanjang perjalanan hujan sekejap2 menyebabkan perjalanan mengambil masa yang lama, senang cerita sungguh memenatkan, mujur boleh tukar2 driver dengan Mel.

    RANDOMNESS

    Boring2 xde keje..

    Friday, August 21, 2009

    Sebelum Jumaat


    Sebelum Jumaat, originally uploaded by Faizal Rahman.


    Masjid U. S. M.

    R&R Sg. Perak. Ayam panggang berempah



    OTW balik kampeng

    Sending Blogger some Birthday Cheer

    Sending Blogger some Birthday Cheer: "by Brian Shih, Google Reader Team



    If you use Google Reader to keep track of all the interesting Blogger blogs you're following, you might have run across something you really wanted to share on your blog. With Reader's new Send To feature, we've made it easier than ever to do this. Just head over to Reader's settings page and enable Blogger from the list of services:







    Now, when you want to send a post to Blogger, simply click the "Send to" button and choose Blogger. If you're into keyboard shortcuts, "shift-t" will do the same. We'll send you over to Blogger with everything you need to write about the post. And that's it! We hope this makes it easier for you to blog about things you read in Reader - if you have feedback, please head over to our help group, Twitter, or Get Satisfaction.



    This is one of many features announced as part of Blogger's 10th birthday. Happy Birthday!"

    This features makes people more lazy and forget about copyright.

    Monday, August 17, 2009

    Sunday, August 16, 2009

    Perpustakaan Hamzah Sendut 2



    Lokasi: Universiti Sains Malaysia
    Masa: Sejurus sebelum solat Jumaat semalam.

    Tuesday, August 11, 2009

    Ujang edisi bumper merdeka


    Ujang edisi bumper merdeka, originally uploaded by Faizal Rahman.


    Dah lama x layan majalah ujang ni, kalau beli pun kalau naik bas jalan jauh.
    Smlm duk terfikir nk baca something sbb Celcom BB ni kekadang problem, tu yg
    beli ujang edisi bumper merdeka ni, harga dia rasa mahal dr edisi biasa RM
    6.90. Hantam sajalah buat layan time boring2, x kan nk borak dengan ayam
    itik kat blkg bilik ni..

    p/s: ada dapat sticker cermin kereta "Malaysian On Board"

    Smart barber ni


    Smart barber ni, originally uploaded by Faizal Rahman.


    Petang td pi gunting rambut, ingat xmo gunting kat kedai india ni tp sbb dah
    malas nk cari kedai lain belasah je laa, dah dia potong sikit punya pendek
    hahaha.. mcm budak sekolah dibuatnya LOL