Mas Juliana Bt Padli 13 tahun hilang

Mas Juliana Bt Padli, 13 tahun, rambut kerinting paras bahu, ... on Twitpic

Lagi kanak2 hilang, kalau x silap di kawasan Rembau, N9. Sebar2kan. Hilang sejak Jumaat lepas (June 25, 2010).


MISSING PLS RT @Rizuan_Ahamad: Mas Juliana Bt Padli, 13 tahun, rambut kerinting paras bahu, tinggi 5 kaki. http://twitpic.com/20noorMon Jun 28 08:12:33 via UberTwitter

The only reason people lied was because the truth was so difficult to explain.

Beringgis Resort Borneo

Minggu lepas aku ke Kota Kinabalu kerana ada bengkel latihan projek InSPIRE II. Latihan penggunaan modul diberikan kpd guru2 dari 6 buah sekolah yg datangnya dari daerah Semporna, Telupid dan Nabawan. Bengkel itu berjalan dengan lancar dan guru2 nampak tiada masalah dan bersemangat menggunakan modul yg dibina.

Sepanjang bengkel itu, sempat juga jumpa member lama yang tinggal kat sana, Mat Ju jumpa di hari ke 2 bengkel, Kenit jumpa masa hari ke 3 bengkel. Dua2 member masa di UM dulu.

Bengkel itu dijalankan di Beringgis Resort Borneo yang letaknya di daerah Papar. Jauh jugak dari bandar KK, ada dalam 45 minit perjalanan, melalui kawasan Kinarut dan Patutan. Resort tu menarik sbb kawasannya sgt cantik, bilik pun selesa, biasa sblm2 ni apa2 bengkel mesti buat kat hotel, dapat duk resort terasa lebih selesa dan x cepat boring. Boleh pusing2 sekitar resort tu. Petang2 boleh kepantai yg cantik, x ramai org dan bersih. Susah nk dapat situasi ini di semenanjung. Pantai yg x cun, busuk pun org ramai sgt sbb dah x de tempat lain nk pergi.

Beringgis, Papar, Sabah
Yg dekat kerusi2 tu bilik aku tinggal.

Beringgis, Papar, Sabah
Selalu nampak kapal terbang lalu kat atas sbb x jauh dengan KKIA.

Beringgis, Papar, Sabah
Cantik design block ni, block yg paling baru di Beringgis Resort.

Beringgis, Papar, Sabah
Permandangan matahari terbenam yang mengasyikkan.

Beringgis, Papar, Sabah
Pantai yang bersih, hampir tiada pencemaran langsung.

Doa mohon kesucian jiwa


Image credit to Pak Syed @hadramie

Biawak komodo Tasik Harapan USM


Taken yesterday while jogging. If you are lucky you can see bigger
size of it here. Nearly 2 metres long.

Langkah yang berat

Malam ni aku akan bertolak dari Penang ke KK atas urusan kerja, sesungguhnya langkah ini adalah langkah yg berat memandangkan wife @melamyra byk perlu pertolongan aku ketika ini, ptg karang dah kena ada di ofis untuk pack sikit2 lg barang. Minggu ni aku mmg rasa all out buat kerja, semua kerja2 fizikal. Barang2 byk betul yg nk kena bawak ke KK, sblm ni mmg x terjangka seteruk ini, byk cara lain yang boleh dibuat untuk save cost dan memudahkan projek ini. Ya Allah berilah kekuatan kepada wife ku sepanjang peninggalan ku ini.

Respon segera kepada MELAYU KEMANA - Che Det

Respon segera kepada MELAYU KEMANA - Che Det.

Tulisan ini sedikit sebanyak ada kebenarannya, anggaran kasar statistik itu boleh dianggap betul. Masalah kenapa Melayu berpecah ialah Melayu hilang kepercayaan kepada pemimpin Melayu. Melayu kini mahukan negara yang lebih mesra rakyat, lebih telus dan lebih Islamik. Semua ini kurang ada di dalam UMNO.

Jemput mkn roti jala


@rizmanz @wonojo @azrillunatic @cuak_team @bubbles182 @nikillas
@luthtextile @ai

Match Wave: South Africa vs Mexico

Free The Lobster font




Go download The Lobster font here. Will promote much more beautiful font here soon.

Pesta Durian dan makanan Balik Pulau, Pulau Pinang

photo photo photo
photo photo photo
photo photo photo
photo photo photo
photo photo photo


Baru balik dari Balik Pulau ni, kekenyangan makan durian. Baru2 ni dapat invitation ke event Pesta Durian oleh En @wonojo. So wife @melamyra yg kaki durian tu ajak la pegi petang ni.

Mmg kena timing baik sbb org tgh merasmi, jd lps perasmian ada makan2 buah durian di samping buah2 lain. Nak blk tu sempat gak beli durian utk bwk balik, mahal jugak tp beli jugak la x mo kempunan.