Masalah kesesakan di Kuala Lumpur menjelang musim perayaan


Ini gambar kabinet Monggolia bermensyuarat di tengah-tengan padang pasir Gobi. Mesyuarat ini membincangkan isu pemanasan global yang hangat diperkatakan sekarang ini. Secara sinisnya menunjukkan keprihatinan mereka merasai panasnya planet bumi. Mungkin dengan cara ini satu tindakan yang berkesan dapat dilaksanakan. (AP Photo/Xinhua, Asigang).

Di Malaysia, eloklah rasanya kabinet bermesyuarat seperti ini di tengah bandar Kuala Lumpur, sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman, bagi melihat sendiri betapa seriusnya masalah traffik di Kuala Lumpur terutamanya bila hampir ke musim perayaan. Manalah tahu tindakannya nanti akan menyelesaikan masalah di Kuala Lumpur dan juga boleh diguna pakai di bandar-bandar lain.

Standby nak berniaga



Kelihatan peniaga2 bersiap untuk berniaga. Pasar ini letaknya di depan Kompleks RST (asrama untuk student2 USM). Pasar Ramadhan ni boleh dikatakan lebih murah dibandingkan dgn pasar2 Ramadhan lain sekitar USM. Pilihan2 juadah boleh tahan banyaknya.

Koleksi Mp3 Lagu Raya Percuma

Wow stok lagu raya yang banyak sekali.

—————————————————————-
Part 1
—————————————————————-
A Ramlie & Maria Bachok – Malam Tujuh Likur.mp3
A. Ramlie – Suara Takbir.mp3
Ahmad Jais – Dari Jauh Ku Pohon Maaf.mp3
Ahmad Jais – Selamat Hari Raya.mp3
Aishah – Pulanglah.mp3
Al Jawaher – Selamat Hari Raya.mp3
Al Mizan – Selamat Berhari Raya.mp3
Ally Noor & Mastura – Jangan Main Mercun.mp3
Aman Shah – Kepulangan Anakmu.mp3
Anuar Zain & Elina – Suasana Hari Raya.mp3
Black Dog Bone – Cahaya Aidilfitri.mp3
Dj Dave – Menjelang Hari Raya.mp3
Eddynor Ali – Manusia Miskin Kaya.mp3
Efa Rizan – Lebaran.mp3
Fazidah Joned – Selamat Hari Raya.mp3
Ideal Sisters – Hari Raya Hari Bahagia.mp3
Indra Shahrir – Selamat Hari Raya.mp3
Jalil Hamid – Raya.mp3
Jamal Abdillah – Salam Aidilfitri.mp3
Junainah – Suasana Riang ( Di Hari Raya).mp3
M. Nasir – Satu Hari Di Hari Raya.mp3
M. Shariff & Zalifah Ibrahim – Hari Raya.mp3
Mamat – Ku Pohon Restu Ayah Bonda.mp3
Noorkumalasari – Di Hari Mulia Ini.mp3
Othman Hamzah – Gembira Bersama Di Hari Raya.mp3
P. Ramlee – Dendang Perantau.mp3
Rafeah Buang – Bila Takbir Bergema.mp3
Rafeah Buang – Selamat Hari Raya.mp3
Rahimah Rahim – Selamat Berhari Raya.mp3
S Jibeng – Menjelang Hari Raya.mp3
S Jibeng – Musafir Di Hari Raya.mp3
Saloma – Manusia Miskin Kaya.mp3
Saloma – Selamat Hari Raya.mp3
Sanisah Huri – Aidilfitri.mp3
Sanisah Huri – Bersabarlah Sayang.mp3
Senario – Seminggu Berhari Raya.mp3

—————————————————————-
Part 2
—————————————————————-
Sensasi Hari Raya 2008 – 01 – Siti Nurhaliza – Bulan Kedamaian (Lagu Baru).Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 02 – Anuar Zain – Bersabarlah Sayang.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 03 – Ziana Zain – Hari Mulia Ini.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 04 – Alif Aziz – Suasana Hari Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 05 – Dayang Nurfaizah – Selamat Hari Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 06 – M Nasir – Musafir Di Hari Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 07 – Diana Naim – Tak Punya Siapa.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 08 – Aznil – Fajar Di Pagi Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 09 – Erra Fazira – Mulia.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 10 – Spider – Rindu Raya.Mp3
Sharifah Aini – Suasana Hari Raya.mp3
Siti Nurhaliza – Aidilfitri Di Alaf Baru.mp3
Siti Nurhaliza – Bila Raya Menjelma.mp3
Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran.mp3
Siti Nurhaliza – Suara Takbir.mp3
Sudirman & Zaleha Hamid – Inang Di Aidilfitri.mp3
Sudirman – Balik Kampung.mp3
Sudirman – Dari Jauh Ku Mohon Maaf.mp3
Sudirman – Selamat Hari Raya.mp3
Uji Rashid – Dengan Bismillah.mp3
Various Artist – Salam Aidilfitri.mp3
Ziana Zain & Awie – Halaman Asmara.mp3 *macam mana leh sesat lagu asmara plak ni?
Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda- Raihan & Hujan.mp3

Download Collection Mp3 Lagu Raya Percuma | TengkuAizat ^_^

Good morning Malaysia



Eryna Zulaikha





Jenama kain batik popular dikala ini.

Honda Day 2010 event coverage by EAT SLEEP RACE @ Raceway Park in NJ


EAT SLEEP RACE (original gearhead apparel) presents event coverage of Honda Day 2010 @ Englishtown, NJ on 8/15/10

All ESR apparel seen in this video can be bought online: www.EATSLEEPRACE.com

For more event info visit: www.HONDADAY.com

Music by Nino

Live blog problem

Skrg ni x bleh nk buat live blog, pasal post flickr2blog ada problem, still belum fix lg. Selain dr flickr bleh ke pakai benda lain?

Champion white EG6

#honda #civic

Spotted dekat bazar Ramadhan USM.

Pokok2 pun turut berpuasa


Cradle of Filth - Darkly, Darkly, Venus Aversa early review



One of the most infamous and notorious names in metal, Cradle of Filth continue to shock, excite, disgust and inspire in equal measures. On November 1st 2010, the latest chapter of the band's dark history is to be released through Peaceville Records on the band's own AbraCadaver imprint. Titled 'Darkly, Darkly, Venus Aversa' their ninth studio album is, in the word's of Cradle's infamous frontman Dani Filth "without doubt the fastest and most brutal album we've created to date. As an acquaintance of the band so aptly noted, this is like 'Iron Maiden on crack in a graveyard of angels!" "This album is Cradle at our most sinister and darkened fairytale," continues Dani. "A gothic horror themed slay-ride of fervour and perversion; yet amidst the orchestral melodrama and lush, cinematic production, there sits stalwart a ravening beast of furious riffing, flesh ripping vocals and monstrous, unstoppable percussion."

Grammy nominated Cradle of Filth have been pioneers of extreme music since their debut in 1994 and have continued to evolve with each of their subsequent releases. Unafraid of ruffling a few feathers, the band have continually refused to bow to convention or to conform to prevalent trends and fads. Yet despite this uncompromising stance the band are still the most successful British heavy metal band since Iron Maiden, with legions of fans around the globe.

Never shy of embracing the epic, Cradle have constantly sought to push the boundaries of their art. Whether through elaborately theatrical stage shows (incorporating giant lumbering puppets, fire-breathing dancers, freaks and stilt-walkers from the notorious Circus of Horrors), provocative merchandise (including the now legendary 'Jesus Is A C***' t-shirt), breathtaking artwork or the weighty subject matter of their albums (their latest one was a concept album telling the story of a French Lord who fought alongside Joan Of Arc, before embarking on a horrific killing spree), this is a band who have refused to be confined by the labels that have been placed on them.

The band (comprising of Dani Filth-vocals, Paul Allender and James McIlroy-guitars, David Pybus-bass, Martin Skaroupka-drums and Ashley Ellyllon-Keys) recorded 'Darkly, Darkly, Venus Aversa', the follow up to 2008's 'Godspeed on the Devil's Thunder', at Monkey Puzzle studios near Bury St Edmunds in Suffolk. Cradle of Filth remain stalwarts to the satanic horror ethos by again composing a fully blown concept album, this time based on Adam's first wife, the lascivious Demoness Lilith; throwing Medieval nuns, Knights Templars, Greek mythology and lashings of sex, occult lore and violent bloodshed into the smelting pot, to create a darkly erotic nightmare set to their unique scope of supreme vampyric metal. And with an as-near-as-dammit release date of All Hallow's Eve 2010, Cradle of Filth are snarling at the leash to get out to all of their fans across the world. "We can't wait to play this shit live," admits Dani. "Long live the 'Filth!"

The Good, The Bad, and The Unknown

The Good, The Bad, and The Unknown:
On this site, I will be making lists. But where most lists go to ten, I'll do them one better and go to eleven. Some of the lists will be a 'best of' (the good), some will be a 'worst of' (the bad), and some lists will focus on unknown bands and music (the unknown).

Just discover this musics blog that offer free mp3! Worth mention. Go check it out, too bad this blog does not show full rss/atom feed.

Go ahead, mesh my day!



Awesome 3D abstract animation rendering!

Senator @EzamNor guna perkataan bangsat


@NatAsasi saya pernah sebut2 sehingga hari ni?tak ada.saya sebut sebab ada org bangsat mcm kamu mahu hina saya.dan hak saya utk pertahanMon Aug 16 05:51:20 via Twitter for BlackBerry®

On the way to hospital ada org langgar kereta pula... [update]

Ini lanjutan dari blogpost aku sebelum ni pasal kena kereta kena langgar:
faizalr.com: On the way to hospital ada org langgar kereta pula...: "Student China langgar, reverse tak tengok blkg. Bengang betul. Berapa harga fender Kia Spectra Novus tu? Nk suruh dia bayar."
Smlm aku dgn wife @melamyra dan baby @erynaf plan ke hospital sbb wife demam sejak smlmnya. Lps hantar aliff, thumbprint kat ofis, bgtau boss nk ke hosp dia ok shj, tp dia tanya sama ada boleh masuk ptg atau tidak, aku ckp x tau lg, tgk keadaan, apa2 aku bgtau. Lps tu aku amik GL utk wife kat Censelori terus balik rumah.

Prepare itu ini, mmg dah agak mmg kena tahan wad jd prepare la apa2 yg patut utk wife & baby. OTW turun dari block aku tinggal tiba2 ada kereta sedang mengundur dgn laju keluat simpang, jarak dgn kereta tu x lah dkt sgt, tp rasanya dia ni x biasa bwk kereta main undur je, sampai kena la ke kereta aku, kemik kat bahagian fender kanan.

Sound ke mamat tu skali dia x paham, rupa2 dia student international dari China, nk x nak mmg aku x bleh nk tggu lama2 sbb mmg urgent nk pegi hosp. Last aku amik no plat dia, no phone, no kad matriks, aku ckp nnt aku tanya kedai suruh dia bayar berapa, aku ckp budget dlm 500 la kut.

Lepas tu terus ke hosp, check itu ini terus masuk wad, mcm2 la doctor2 ni predict, denggi la, dll, apa pun sampai skrg x tau apa punca demam itu, demam itu bukan demam sikit2, sekejap baik lepas tu demam balik. Bdn gatal2, tempat operation dulu ada lelehan. Pastu ada bengkak kat perut sbb katanya sblm ni ada hematoma.

Ptg tu dlm aku balik ke rumah, Atah lak ke hosp, sian wife nk jaga baby dgn tgn tgh berdrips mmg susah.

Balik aku jumpa budak yg langgar tu, mula aku ingat nk bwk ke bengkel yg aku biasa dkt Sg. Dua, tp dia kata kawan dia tau bangkel yg murah, aku ikut je lah, ingat dekat rupa dkt Jelutong, x la jauh sgt, tp jauh la jugak.

Kaw tim dgn cina bengkel tu dia ni RM 300. Yg langgar ni setuju je, cina tu suruh letak kereta terus, aku ckp aku x boleh buat terus, sbb nk pakai kete, aku ckp dlm 2 minggu ni, last dia bg tempoh sebulan utk buat anytime, siap bg kad yg ada tarikh & chop. Makna dah bayar tp x buat lg.

Student China yg langgar tu bg RM 100 extra sbg pampasan, ok lah tu pada aku, mula ingat nk mintak 50 je, tp dia nk bg 100 amik je la, manalah tau kut jd apa2 nnt sape tau. Harap x de la nk kena tipu ke apa, nnt siap la aku cari balik budak tu.

Enjoying my nasi mandy near window

Enjoying my nasi mandy near window


Beautiful scenery and mild wind at Hospital Bersalin Pulau Pinang.