Google tribute to 50th anniversary of the Flintstones


The Flintstones is an animated American television sitcom that ran from September 30, 1960 to April 1, 1966 on ABC. Produced by Hanna-Barbera Productions, The Flintstones is about a working class Stone Age man's life with his family and his next door neighbor and best friend. [wikipedia]

Check Google.com today!

p/s: teringat baju flinstones.

Amaran: Jangan parking dalam hutan lama-lama


Keh2 berapa lama agaknya org ni parking sampai pokok boleh tembus kat bonet, yg best tu tepat2 kat tempat enjin.

Eryna pulang dari sekolah


Penjaga report Eryna suka menangis kuat2. Risau la pulak apa yg x kena agaknya tu. Aku rasa Eryna ni x bleh panas sikit, mungkin kat nursery tu agak panas kut.

Posting akak aku pasal OPEN HOUSE + AQIQAH + BIRTHDAY

Kisah Hidup Ku ...: OPEN HOUSE AQIQAH BIRTHDAY:
Alhamdulillah ... Sempena cuti 1 Malaysia pada 16 September 2010 keluarga kami sempat mengada majlis jamuan hari raya, aqiqah n birthday ... Malas lak nak cite... Nengok gambar jelah ...


Sepupu aku yang gediksss ...


Aku ngan kakak bersama anak masing2 (Fatiha serabai, br bangun tidoo)


Eryna - anak buah terbaru ...


Kek yang ngeri nak potong ...


Nie pun sepupu2 aku ... Kakak aku asyik makan jer ...


Aku ngan kakak aku ... Sape gumuksss ??


Sedara mara


Kat luar rumah ...

Alhamdulillah selesai sudah ... Yang penting sekali aqiqah Eryna Fatiha (Walaupun lamabat ...)


Gambar2 di sini.

Tumbuhan membiak


Aku rasa pokok ni nk membiak. Yg terjulur warna merah mcm lidah tu apa? Sulur ke? Hebat sensor dia cari tanah dari pasu lain. Mula aritu ke arah lain, pagi ni nampak dia mengarah ke pasu tu pulak. Nk kena letak sepasu lg kut.

Liveblog dari foodcourt Giant Bayan Baru.

Penjenayah itu jahat tapi polis pun jahat juga


Baru lepas eksiden kena belasah jugak!

Kes2 polis belasah org ni byk berlaku serata dunia, x kurang pun di negara kita Malaysia. Bila berbincang bab ni, mesti ada yg beri pendapat pro & kontra. Akan ada yg kata x patut, ada juga yg kata patut. Contoh suspek pembunuh Sosilawati, mengatakan dia dibelasah polis semasa siasatan. Kalau x belasah sure x dapat info2 kan. Tp itulah, selalu jugak polis tersilap, desak2 dgn kekasaran sampai org yg x salah pun akan terpaksa mengaku salah. Dah jadi lain kes pulak. Begitu juga kes yg kena belasah sampai mati. Sapa yg perlu bertanggung jawab.

Apa2 pun amanah menjaga keselamatan negara ni penting dan berat. Mengkritik melalui kartun bukanlah jenayah, beratus2 tahun dah org gunakan seni untuk mengkritik di seluruh dunia, ia adalah cara alternatif menzahirkan kritikan secara sinis. Org yg x faham x akan rasa apa2. Hanya yg faham akan faham knp ia dibuat. Di Malaysia ni pun byk yg mengkritik dgn kartun, sayangnya yg ditahan hanya org tertentu. Knp double standard?

Rolex The Submariners advertising concept



I found Rolex The Submariner ads on National Geographic magazine, then I decided to try my own advertising design. Did it in Adobe Photoshop, 560 x 560 pixels.

I love watches, I love design and I love a polygon with four equal sides and angles.

p/s: repost, something wrong with previous post, permalink not working just show blank page.

Aku rasa aku makin skema


Elok dibiarkan terus skema atau kembali kepada siapa aku sebenarnya?

Solution .45 - Gravitational Lensing (Video)


Satu lg video untuk petang ni, x berapa best sgt pasal ada 2 tone suara yg x ngam, satu growl giler, satu jambu haha. Enjoy je laa, x pernah dgr lg band ni haa..

DiGi iPhone plan from RM58/month

Norther - Mirror Of Madness


[link]

Dah lama x layan lagu2 yang membingitkan kepala, sekali sekala kalau kepala tengah pening mmg best. Kalau bleh nk bukak kuat2 tp x bleh la kan, kat opis. Pening giler nk solve Microsoft Word punya problem td, nk print kata ada something outside printable area, jalah ok jugak otomatik akan print lanskap mode. Dah berapa kali set margin, x lekat2 settign tu, last, kena buat setting custom margin baru lekat, siut jer software ni buang masa gua, buat gua pening lak.

Lapar2 x sabar nk balik makan..

Sedapnya bantal baru ni


Honda Integra DC5 kemalangan maut


Honda Integra DC5 kemalangan maut

Honda Integra DC5 kemalangan maut

Ada terbaca berita tentang kemalangan ni, gambar ni diambil di Balai Polis Gombak. Dr maklumat diperolehi pemandunya meninggal dunia di usia 22 tahun. Kemalangan berlaku di kawasan Genting Sempah. Moga rohnya dicucuri rahmat.

New carpet!


Ingatkan karpet shaggy yg baru ni sama saiz dgn karpet yg ada kat rumah ni rupa2nya besar sikit. Puas hati la jugak. X reti nk cari karpet kat Penang ni, jauh beli kat KL ni.

Jemput la datang rumah beraya. Baru sampai Penang petang tadi. :-)

Fav from flickr: Cosmos

Beautiful photo shoot using iPhone 4 and editing with iPhone app. Not sure what app been use. That border look so nice.

Komen aku berkenaan kes pembunuhan Datuk Sosilawati

Bar Council logo
Baru sebentar tadi aku dapat info melalui twitter tentang siapa datuk yang ditangkap dan merupakan suspek pembunuh Datuk Sosilawati. Dari info itu, Datuk itu merupakan ahli Bar Council berbangsa India. Dalam blog itu, telah dikaitkan kes ini dengan politik. Pada aku jenayah sebegini perlulah ditangani dengan penuh keadilan, rakyat Malaysia bernaung di bawah undang2 yang sama tak kira bangsa atau agama, yang banyak mendapat pengecualian undang2 biasanya adalah org politik, xkira di sebelah pembangkang atau pemerintah. Bila org berkepentingan terlibat kes akan jd complicated, bertahun2 tidak selesai, sedang jika rakyat yang tiada apa2 kepentingan menjadi mangsa undang2 tiada siapa akan peduli.

Dicadangkan jgnlah terikut2 sangat dengan mainan politik ini, sentiasalah berpegang pada keadilan, x kira bangsa, agama, berkepentingan atau rakyat biasa, kita berada dalam undang2 yg sama, yang salah perlu dihukum, yang tidak salah perlu dibebaskan, mangsa jenayah perlu dibela. Bersama berjuang untuk Malaysia yg lebih baik dan selamat untuk anak2 kita.

Misteri Luqman Aliff


Buku ni aku akan hadiahkan kpd Luqman anak buah aku yg pertama. Jenuh pikir nk beli hadiah apa untuk dia. Dia baru sambut hari jadi seminggu dua lepas. Dia puasa hampir penuh di usia 7 tahun. Hanya 1 hari shj yg dia tak puasa. Tu yg rasa nk hadiahkan sesuatu tu. Dari Jusco Wangsa Maju mencari sampai MPH. Hampir putus asa pun. Last2 jumpa buku ni. Harap2 besar makna pada dia. Esok dia dan family balik dari kampung di Jengka 17.

P/s: corak tulisan agak skema sebab nak bagi dia baca. Entry Happy birthday Luqman elok je dia baca cuma ada shortform2 yg dia x dapat tangkap.

genggenius.wordpress.com
pts.com.my

Login facebook dapat duit raya!


Baru lps tukar duit. Sekali duit RM 5 baru dah habis. Tukar yg lama je. Pastu sampul pun habis ish2 x bersampul la jawabnya..

Woo dapat kad raya dari kak Wan sekeluarga!


Kad raya kedua diperolehi, rasa2nya dua ni shj kut.. huhu

Sempena 2 bulan Eryna Zulaikha!

Gambar adalah disusun dari awal kelahiran iaitu hari pertama hingga Eryna berumur 2 bulan. Moga Eryna sihat selalu dan memberi cahaya kebahagiaan kepada keluarga ku.


Newborn baby is sleeping

Dalam dakapan ibu

Jari-jari kecil

Dalam dakapan papa

Mimpi apa tu baby

Mem'fish-eye'kan baby

Baby Germany

Baby ini kuning sikit

Nyamannya tidur dlm pelukan papa

Seronoknya saya tidur bukak ketiak

One of a kind

Baby Eryna belajar menyesuaikan diri dengan ketenangan

Eryna di hari ke 20

Lawanya baju raya baby Eryna. Kak Wan @ada2aje hadiahkan

Day 23 of her life

Menghayati kesunyian malam di wad

Eryna enjoy morning sun bath

Waiting for hepatitis injection for second time

Eryna Zulaikha

Setelah seminggu berpisah dgn mommy

I'm home!

Makin tembam x?

Aksi panas Eryna di kolam mandi

Muka semacam Eryna

Eryna @ Giant Hypermarket


Selamat hari raya!