Syoknya tidur di kaki lima


Crystal Crown PJ


Hari ni berpeluang lepak2 kat Crystal Crown PJ, dulu zaman belajar kat UM selalu lalu depan ni. Dkt dgn Seksyen 14. Ok jugak hotel ni, ada jacuzzi boleh la berendam. Wife tgh kursus aku lepak2. @erynazu tinggal kat Gombak, bagus betul. Rasa nk pi jalan keluar sat lg cari mkn.

Kalau tgk gambar atas tu, nampak FINAS. Sblh ni je.

New HKT radiator cap


Minggu lps masa kat Kota Bharu ada beberapa ketika tempreture naik sikit. Biasa bawah separuh tp hari tu naik sampai separuh. Air-cond tiba2 jd panas. Tutup air-cond baru turun balik. Tak pasti knp. Mungkin cuaca yg panas dan agak jammed jalan masa tu. Ke air-cond something wrong entahlah. Kurang arif.

Td rasa nak tukar cap radiator ni. Jd belilah. Dua kali kekedai tu sbb mula2 dia bagi yg tak padan punya. 1.1 tp dlm dia tu bulat kecik. Spectra ni dlm dia bulat besar.

Harap ok lah, Penang - Gombak 2 hari lepas ok je. Jalan smooth takde jammed. Cuaca pun tak panas sangat.

Masjid al-Syakirin Gombak


Bird eye view. Retro camera.

Eryna polaroid


Dah lama tak harung kesesakan di Kuala Lumpur


MacBook Air


Wife baru beli. Booking 2 minggu lepas. Sempat la godek2 sikit td lain kali godek lagi. Best2.

Yamaha RXZ sold!

Akhirnya berjaya jugak jual motor ni. Tak sangka pulak ramai yg masih mencari RXZ ni. Aku iklankan hari Ahad ptg sejak approve berderet org call & sms sampai aku tak mng tangan. Last2 tgh hari smlm aku tarik balik iklan tu. Tak tahan gangguan waktu kerja. Dah la hari Isnin lak tu.

Kesian gak kat ada sorang lg yg nk ambil ptg ni pukul 6:30 katanya. Derang ni datang pukul 4 lebih td. Aku rasa aku letak harga murah kut tu ramai yg minat. Moto tu pun walaupun dah lama tp aku rasa aku jaga elok.

3 kali tukar kaler, tukar coverset. Block pun dah tukar. Cuma fork je karat pasal fork ori jual atas sampai bwh. Accident mmg pernah la tp tak la teruk.

Aku beli tahun 2000 dgn harga 2800. Jual tahun 2010 dgn harga 1800. Ok la tu kan. Kedai cina nk 1200 shj. Baik la jual online. So saranan aku sape2 nk jual motor tu baik la jual online dr jual kat kedai cina!

BTW gambar ni akak aku yg MMSkan, aku deal dgn buyer ni jarak jauh je. Aku kat Penang, tgh bakar lemang utk raya esok. Raya di perantauan hehe.

Byk kenangan tu..

Peach Teats


4 hour of editing.

Tarja - Until My Last Breath II


Bekas vocalist band symphonic metal dari Finland Nightwish.

Anjung Semarak


Mkn awal hari ni sbb tekak rasa semacam, mula ingat nk keluar sat cari air ke candy ke last2 pikir2 balik baik mkn terus. Masuk cepat kang leh sambung keje yg bertimbun2.

Hotel Equatorial Penang


Pagi smlm ada buat kerja sikit kat sini. Apa yg best kat sini ialah garden dia. Byk sekali garden2 yg cun kat sini nampak natural. Ada kolam ikan yg besar. Kalau dapat berbengkel semalam dua kat sini kan best.

Jumaat pertama Zulhijjah


National Geographic November 2010


Jom layan baru dapat siang td. Dpt poster Great Migration rasa nk framekan je. Mana nk frame yg tak mahal sangat?

40 perkara yang Eryna dah pandai

Sempena 4 bulan Eryna Zulaika. Posting ini adalah kolaborasi dengan Mel.


  1. Dah pandai pusing badan dari terlentang ke hampir meniarap - Yang ni baru je dapat tgk tadi, belum 100% perfect lagi.
  2. Dah pandai gelak terkekeh2.. kalau usik perut, best dengar Eryna gelak.
  3. Dah pandai tengok orang dari jauh.. kalau tengok papa kat luar kereta dan Eryna dalam kereta kepala dia ikut sampai 180darjah.. 
  4. Dah pandai tarik kabel iPhone.. kabel tu letaknya sebelah katil dia.. tangan dia dah pandai capai dan main dgn tali kabel tu, terpaksalah letak jauh-jauh..
  5. Dah pandai merengek-rengek manja... tp x keluar air mata.
  6. Dah pandai membebel bababa sebab nak susu.
  7. Dah pandai x cukup susu  sebotol kecik, nak kena bancuh lagi seround.
  8. Dah pandai tidur kat katil baby sepanjang malam.
  9. Dah pandai tidur mcm org tua, bangun sekali shj sementara pagi. Sekali sekala shj ni.. Biasa lebih dari sekali.
  10. Dah pandai nak jalan2, duk rumah lama2 asyik nk nangis, bawak berjalan senyap je good girl ni..(sebab mommy dan papa dia kuat jalan kot.. huhu)
  11. Dah pandai control tangan, awal ritu tgk tangan sendiri sampai juling2 nak bawak masuk ke mulut.
  12. Dah pandai masuk 5 jari sekali dalam mulut.
  13. Dah pandai nak mandi bila timenya, lambat x boleh siap ngenget2 lg.
  14. Dah pandai tgk screen laptop, mcm paham je apa org buat.
  15. Dah pandai sembuq bila makan ubat.. abis satu katil kena semburan..
  16. Dah pandai nangis bila panas.. bila bukak aircon tidur dgn amannya...
  17. Dah pandai hisap jari ibu sahaja.. pastu bunyi cup cup cup..
  18. Dah pandai lonjak2 dalam kolam mandi.. asyik terantuk je kepala time mandi..
  19. Dah pandai stop nangis bila masuk jer dlm kolam mandi... teruss senyap + sengih..
  20. Dah pandai tidur mengereng dgn sendirinya
  21. Dah pandai main kain.. kalau pakai skirt sedaya upaya Eryna nak tarik skirt ke atas
  22. Dah pandai tarik jari org ke mulut dia..
  23. Dah pandai  demam sekali dua..
  24. Dah pandai tgk tv...hahaha
  25. Dah pandai tak mo baring bila diriba.. nak duduk jugak, kalau riba nangis..
  26. Dah pandai bertweet... hahaha... akaun twitter @erynazu
  27. Dah pandai sembuq muntah kat baju kerja papa
  28. Dah pandai dok diaam bila papa & mommy smayang
  29. Dah pandai mengamuk hahaha...
  30. Dah pandai nak balik kampung wan gombak..
  31. Dah pandai pakai gaun & pakai skirt
  32. Dah pandai duduk diam2 time atas riba mommy nak makan..
  33. Dah pandai pergi pasar
  34. Dah pandai senyum2 bila duduk atas bouncer.. suka sgt!
  35. Dah pandai kejut org pagi2..
  36. Dah pandai kentut macam keretapi... put put put.. sampai segan kalau ada org asing kat seblah.. boleh dengar  clear tau!
  37. Dah pandai tak nak bagi org tgk telinga dia...
  38. Dah pandai tak bagi orang korek idung dia..
  39. Dah pandai tak bagi org ketip kuku dia..
  40. Dah pandai.... errrr... errr..... NAK ADIKKK!!! haaaa?????

Servant leaders truly value other people. They are trustworthy and they trust others. They encourage participation, share power, enhance others' self-worth, and unleash people's creativity, full commitment, and natural impulse to learn and contribute. Servant leaders can bring their followers' higher motives to the work and connect their hearts to ther organizational mission and goals.

Ultraman Chaos action figure © 2001


Taman Burung Pulau Pinang

Pagi tadi aku dan family ke Taman Burung Pulau Pinang atau Penang Bird Park. Lokasi Taman Burung Pulau Pinang ini adalah di Taman Tunku, Seberang Jaya, jadi tak lah jauh dari rumah kami, dengan bantuan Google Map sampai juga ke sini dalam pukul 10 lebih. Sebelum ni ada ternampak sign board taman ni, jd redah je, sampai2 ke Seberang Jaya x jumpa pulak sign boardnya, jd terpaksa gunakan Google Map thru mobile. Resultnya tak mengecewakan, terus sampai dengan tidak sesatnya.

Sesampai di sana kebetulan pertunjukan sedang diadakan, jd syok la jugak tgk burung terbang ke sana ke sini. Stylenya sama je kat mana2 zoo, dulu kat Zoo Negara pun lebih kurang sama, di A Famosa Resort Melaka pun hampir sama. Burung2nya pun hampir sama shj. Taman burung ni tak lah besar sangat, sekangkang kera je tp jenis2 burungnya byklah jugak, mungkin space tempat ni yang kecil. Nak puas hati kena pergi Kuala Lumpur Bird Park atau Jurong Bird Park Singapore.

Harga tiket RM 15 untuk dewasa, RM 7.50 untuk kanak2. Camera kena charge RM 1. Tgk kat wikipedia tulis RM 10, mesti agak baru jugak naik harga ni. Kalau ikut harga ni mcm kurang berbaloi sikit sbb taman ni kecik je, lepas tu kaki lima tempat berjalan tu tak berapa ok, nampak mcm dah lama, lepas tu x mesra stroller. Susah nak kena angkat2. Mujur @erynazu ok. Mmg kalau berjalan selalunya ok. Kelebihannya taman burung ni boleh ambil sendiri gambar dengan burung2 yg special guna kamera sendiri, xlah macam A Famosa Resort. Sekeping gambar RM 15 kalau tak silap. Kat sini ambillah banyak mana pun. Nak rekemen kat org jauh2 melawat sini agak kureng sikit. Tp kalau dah xde tempat lain sangat nak pergi boleh la. Jom usha gambar pulak.

Penang Bird Park 001 (Large)

Penang Bird Park 008 (Large)

Penangites will have to do without plastic bags beginning January

Penangites will have to do without plastic bags beginning January:
GEORGE TOWN: From Jan 1, 2011 all hypermarkets, supermarkets, departmental stores, pharmacies, fast food restaurants, nasi kandar restaurants and convenience stores (including at petrol stations) will be asked to stop providing plastic shopping bags to customers, the Penang State Assembly was told today.

Penang Chief Minister Lim Guan Eng said the step was being taken to make Penang the first "green" state in the country.

"Feedback obtained from 73 players in the retail industry who took part in the state's "no plastic bags" campaign from July 1 2009 till Oct 26, 2010 showed a savings of 32,508,418 plastic shopping bags," he said when tabling the state's budget for next year.

He added that mini-markets and sole proprietorships would also be asked to enforce the ruling but for three days a week - Monday, Tuesday and Wednesday. -- BERNAMA
Jenuh la nk shooping barang rumah camni..

InSPIRE II Sains booth for exhibition