Government

The less government we have, the better, — the fewer laws, and the less confided power. The antidote to this abuse of formal Government is the influence of private character, the growth of the Individual.
 
--Ralph Waldo Emerson

Recap sepanjang minggu lepas

Eryna di Poliklinik Penawar, demam sikit mujur sehari dua je demam. Demam pun ceria.
Motor baru, sejarah motor-motor yang pernah pakai: Suzuki RC 100 - Honda EX5 100 - Yamaha RX-Z 135 - Honda Wave 110. Dah lama teringin nak pakai motor slps berhijrah ke Penang.
Situasi biasa setiap pagi kat Penang ni, jam di sana sini tp rasanya tak seteruk di KL.
Padang lalang je sbnrnya, saja letak paddy field kat Instagram haha. Jgn ingat semua benda yg aku post tu betul!
Maghrib di Masjid USM, hari Rabu mesti balik lambat sbb @melamyra ada kelas. Elok la smyg dulu,  kalau nak smyg kat rumah selalu terlepas waktu.
Misteri yang belum tejawab, sticker apa sbnrnya ni? Kereta recond Jepun mesti ada.
Panaskan enjin pagi2. Gelap2 dah gerak ke USM.
Kucing kedai Juara Taman Pauh Jaya buat muka gangster.
Abah la ajar makan ni, kalau batuk, ke sakit tekak ke boleh la try.
Sedang beraksi manja.
Di puncak Banjaran Titiwangsa sempadan Perak Kelantan.
Kasi wangi sikit kereta.
Front facing camera, di Banjaran Titiwangsa.
Di USM Kubang Kerian, lengang je compare dengan USM induk.
Siapa nak simpan atau nak withdraw tisu boleh buat kat sini. Nasib tak ada sperm bank!.
Bergambar di Bank Pitis Kota Bharu. Zaman dulu2 dah ada bank!
@melamyra bershopping di Pasar Siti Khadijah Kota Bharu.

Nakba 64 years later, we will never forget #Palestine #Nakba64 #palhunger


Bersoladariti bersama perjuangan negara Palestine menentang kekejaman penjajah Zionis

Walaupun terlewat sehari tetapi semangat perjuangan tidak pernah luntuk, 15 May memperingatkan kita tentang kekejaman Israel merampas tanah rakyat Palestine, penempatan dimusnahkan, semua rakyat Palestine dibunuh dan dihalau dengan kejam 64 tahun lalu.

Dah lama sebenarnya tak buat badge. Kalau ada yang nak guna boleh guna, kalau bagi credit lagi baik :-)



Kerjaya sebagai pelumba motor bermula di sini

Minggu depan boleh ronda2 naik Honda Wave 110 warna merah. Baru order di kedai Chung Seng Motor di Bukit Mertajam.

Kapitan Perda


Ini cawangan ketiga Restoran Kapitan yang aku sampai, ada lagi ke Kapitan kat mana2 lg? Kapitan ni kedai mamak yg agak eksklusif. Makanan sampai.. Jemput semua.

Inserting a table into an Article - Joomla! Documentation

This is what I learn today LOL.

Inserting a table into an Article - Joomla! Documentation