I have always tried to hide my efforts and wished my works to have the light joyousness of springtime which never lets anyone suspect the labors it has cost me.






--Henri Matisse

Family Day 2012 Langkawi Part 2

Sambungan dari entry Family Day 2012 Langkawi Part 1

Pasangan baru dalam family Manja dan Jun di dalam bot untuk island hopping
Seronok @erynazu dapat merasa naik bot, biasa nampak bot dari atas JPP sahaja

Kemain naik bot pakai goggle budak ni

Menuju ke kawasan helang kawi berkumpul 

Helang berterbangan di sana sini bila diberi makanan, Jika di New Zealand ada Kea di Langkawi ada Helang Kawi

Menarik sekali cuma aktiviti sekejap sangat rasanya

Menuju ke Pulau Dayang Bunting dimana terletaknya Tasik Dayang Bunting

Pelancong di dalam bot, selamba sahaja melambai2

Driver bot yang relaks dan bersahaja

Berselisih dengan bot kedua

Di Pulau Beras Basah, mandi manda di sini, lama betul tak mandi laut

Seronok @erynazu mandi manda, sekarang masa untuk makan

Dataran Langkawi, kalau ke Langkawi wajib ke sini

Ada yang nak terbang juga tu

Eryna takut burung besar tu

Iconic

Pulau peranginan dan pusat beli belah in combo

Bila disuruh senyum Eryna akan senyum cara yang agak pelik seperti di atas

Bila disuruh angkat tangan

Permandangan laut dari Dataran Langkawi

Malam itu makan besar di Restoran Nelayan

Tunggu makanan dihidang oleh bapuk2 siam

Gempak tak iPhone 5

Blog berevolusi lagi



Pada yang mengikuti blog ini, semenjak dua menjak ini blog ini rajin mengepos gambar-gambar dari Instagram. Sengaja dibuat begitu secara automatik untuk mengelak daripada blog ini terus senyap sepi. Dengan kekangan masa dan terlalu banyak interest semakin jarang dapat berblog panjang2 skrg ni.

Hayya ala solah



via Instagram http://instagr.am/p/TfG0N2rwFl/

Family Day 2012 Langkawi Part 1

Gambar-gambar sewaktu Family Day baru-baru ni di Pulau Langkawi.


Beratur untuk beli tiket ke beratur untuk naik ni? Main beratur sahaja.


Binatang yang @erynazu baru kenal. Cuak betul dia.


@erynazu menjenguk sekumpulan rusa dengan rasa takut


Jernih je air kolam ni, nampak ikan2 kat dalam


@aliffzachary boleh pula terjumpa kawan dia


Menaiki kereta kabel menuju puncak


Naik 2nd time pun cuak juga


Boleh nampak gajah dan harimau di celah-celah pokok


Saujana mata memandang


Panorama shot. Click to enlarge


Menikmati permandangan dari puncak


Bergambar beramai-ramai


Eryna & mommy bergaya dengan topi baru





Aerial view


Selesai itu makan tengah hari di Rest Hj Jelani. Kos semua RM 300+. Huish mahal betul


Pantai Cenang langkawi



Booking bot untuk Island Hopping


Selipar pantai baru Eryna. Takkan nak pakai kasut princess!


Permandangan dari hotel Bella Vista Kuah