Pak @Hadramie, Friday the 13th, dan satay Gombak

Assalamualaikum. X larat nak tulis panjang2, hanya nak updatekan beberapa perkara sepanjang hari ini.

Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah
Makan tengah hari dengan pak Hadramie kat Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah di Kelana jaya. Sebelum2 ni mmg dah ada plan dgn Mel nk jumpa dgn pak Hadramie ni. Antara sbbnya keramahan dia di Twitter (ramai lagi yg teringin nk jumpa, kena buat meet-up la lps2 ni), pastu dia ada pasarkan produk kopi sendiri menggunakan jenama Haddad Cafe. Ingat nk beli sbb sblm ni ada cari kat Restoran Thaqwa, Sri Gombak habis stok, rezeki baik dapat sample, aku sekotak, Mel sekotak.


RMCA menu
Ni menu2 kat RMCA ni, menarik jugak menu2 dia, cuma bak kata pak Hadramie, byk booby trap, so kena hati2 elok order siap2 ais kosong. Kalau untuk org2 yg tegar pedas x menjadi masalah, buat ratah jer.


GSC Midvelley
Lepas layan makan tgh hari, pi tgk wayang kat GSC Midvalley, tgk citer Friday the 13th. Berbelah bahagi samada nk tgk X-Men Origins: Wolverine. Last2 pilih lah jugak Friday the 13th ni walaupun ada member yg bagi 3 bintang dr 10! Kalau dah tgk The Texas Chain Saw Massacre atau Freddy vs. Jason, boleh agak la kengerian cerita ni mcm mana.


Satay Gombak
Lps tgk wayang balik Gombak perut terasa lapar, pikir2 nk makan apa dan kat mana. Last2 benti kat kedai Satay Gombak ni. Orderlah beberapa cucuk untuk mengisi perut. Malas nk pergi Haji Samuri sbb rasa dah muak dgn satay dia, terlalu pejal sgt daging satay dia. Ok la satay sini, cuma yg agak kureng ialah kuahnya, kalau kat Hj Samuri, kuah dia ada sambal manis tu, yg ni xde.


Sekian dulu, bersambung ke episod akan datang, rasa nk upload wallpaper Friday the 13th, tgk lah karang kalau rajin. :-)

9 comments:

  1. Tak aciiiii! Tak ajak kita pun :"(
    Takpa.. kita paham.. org muda.. :p

    ReplyDelete
  2. hehe masa lunch tu x pikir lg nk tgk wayang, dah sampai brickfield u-turn balik gi midvalley sbb terpikir nk tgk wayang. mai tmn melati leh ngopi, ngeteh, ngilo dll lg!

    ReplyDelete
  3. huhu... agak ngeri citer friday the 13 tu..kmujur pak syed tak ikut kalau x segan mel sbb nampak sgt penakutnyer.. :P

    ehh.. ke pak syed nak makan satay? :P

    p/s rasa glamer lak tetiba.. huhu

    ReplyDelete
  4. owh..
    bizi dating..
    tahniah!!
    hihi

    ReplyDelete
  5. dah repeat balik dah

    ReplyDelete
  6. aku rasa X-Men Origins: Wolverine lagi besh aaa....

    ReplyDelete
  7. aiseh nina, ni kang kena tgk pulak wolverin tu huhu

    ReplyDelete
  8. pegi tengok jer... tanpa was was =D

    ReplyDelete
  9. yeyyy..meakasih nina.. x was2 aku nak ajak.. :P

    ReplyDelete