On the way to hospital ada org langgar kereta pula... [update]

Ini lanjutan dari blogpost aku sebelum ni pasal kena kereta kena langgar:
faizalr.com: On the way to hospital ada org langgar kereta pula...: "Student China langgar, reverse tak tengok blkg. Bengang betul. Berapa harga fender Kia Spectra Novus tu? Nk suruh dia bayar."
Smlm aku dgn wife @melamyra dan baby @erynaf plan ke hospital sbb wife demam sejak smlmnya. Lps hantar aliff, thumbprint kat ofis, bgtau boss nk ke hosp dia ok shj, tp dia tanya sama ada boleh masuk ptg atau tidak, aku ckp x tau lg, tgk keadaan, apa2 aku bgtau. Lps tu aku amik GL utk wife kat Censelori terus balik rumah.

Prepare itu ini, mmg dah agak mmg kena tahan wad jd prepare la apa2 yg patut utk wife & baby. OTW turun dari block aku tinggal tiba2 ada kereta sedang mengundur dgn laju keluat simpang, jarak dgn kereta tu x lah dkt sgt, tp rasanya dia ni x biasa bwk kereta main undur je, sampai kena la ke kereta aku, kemik kat bahagian fender kanan.

Sound ke mamat tu skali dia x paham, rupa2 dia student international dari China, nk x nak mmg aku x bleh nk tggu lama2 sbb mmg urgent nk pegi hosp. Last aku amik no plat dia, no phone, no kad matriks, aku ckp nnt aku tanya kedai suruh dia bayar berapa, aku ckp budget dlm 500 la kut.

Lepas tu terus ke hosp, check itu ini terus masuk wad, mcm2 la doctor2 ni predict, denggi la, dll, apa pun sampai skrg x tau apa punca demam itu, demam itu bukan demam sikit2, sekejap baik lepas tu demam balik. Bdn gatal2, tempat operation dulu ada lelehan. Pastu ada bengkak kat perut sbb katanya sblm ni ada hematoma.

Ptg tu dlm aku balik ke rumah, Atah lak ke hosp, sian wife nk jaga baby dgn tgn tgh berdrips mmg susah.

Balik aku jumpa budak yg langgar tu, mula aku ingat nk bwk ke bengkel yg aku biasa dkt Sg. Dua, tp dia kata kawan dia tau bangkel yg murah, aku ikut je lah, ingat dekat rupa dkt Jelutong, x la jauh sgt, tp jauh la jugak.

Kaw tim dgn cina bengkel tu dia ni RM 300. Yg langgar ni setuju je, cina tu suruh letak kereta terus, aku ckp aku x boleh buat terus, sbb nk pakai kete, aku ckp dlm 2 minggu ni, last dia bg tempoh sebulan utk buat anytime, siap bg kad yg ada tarikh & chop. Makna dah bayar tp x buat lg.

Student China yg langgar tu bg RM 100 extra sbg pampasan, ok lah tu pada aku, mula ingat nk mintak 50 je, tp dia nk bg 100 amik je la, manalah tau kut jd apa2 nnt sape tau. Harap x de la nk kena tipu ke apa, nnt siap la aku cari balik budak tu.

No comments: