Kisahnya masalah MacBook Pro

Minggu lepas hari Jumaat lepas meeting tetiba MBP tak respond, sblm tu mmg tgh buat kerja dan biar idle. Mula ingat cable charging yg problem tp bila dah test dgn cable lain tgk still tak boleh on, apa2 indicator pun tak menyala. So malam tu terus ke Switch Queensbay Mall kut2 boleh diatasi. Check2 salesperson tu masih tak boleh buat apa. So hari ni nak pi hantar ke Switch Services lak. Harap dapat settle cpt sbb byk keje nak buat. Sementara tu pakai dulu Acer Aspire 4520 ni dulu.


Update 1:
Aku baru balik dari Switch services, bila dicuba di sana staff di situ berjaya on kan MacBook Pro ni, cara dia on kan tu tak dapat pulak aku tangkap. Tp dia ada letak telinga dia dekat area bateri rasanya then dia diagnose problem. Dia kata takde apa problem, charger pun jalan. Hairan bin ajaib.


Update 2:
Sampai ofis terus aku charge so far sampai skrg nampak ok, dr 2% sampai skrg 71% cuma tadi ada keluar error msg kata one of the usb port has been disable sbb guna power byk sgt. Aku syak usb cable yg aku guna utk charge iPhone ni problem. Bila cabut je rasa confirm lah sbb ada ada yg dah putus pun wire2 kecil dgn kepala usb tu.

2 comments:

all all all all said...

KAU RASA BERBALOI X BELI MACBOOK PRO

Faizal Rahman said...

Berbaloi laa.