Hish balik2 rumah tiba ada ular


Mujur balik sbb nk bwk wife gi klinik sbb demam. Ular apa ni sape tau?

8 comments:

JuLia d BuBbLes said...

hoho. bahaya nye.
hari tu pun nampak anak ular kat dalam desa, nasib baik x mausk bilik. klau biawak tu xyah cakap la.. blakang blok, kat school, merata2 kat kampus ni. dah la blok desa ni blakang tu hutan. huhu~

Faizal Rahman said...

Mmg bahaya, risau jer skrg

Anonymous said...

ular belang-belang.

Faizal Rahman said...

Ular katam tebu kut

Anonymous said...

haah.. ular katam tebu. Sangat berbisa

Ahmad said...

Bukan la, ular katam tebut ada belang die ada warna merah

nate bewok said...

ni anak ular tedung selar (king cobra-ophiophagus hannah)..semua anak ular jenis berbisa kalau patuk jarang yg bagi dry bite sbb juvenile snake ni tak pandai control venom gland dia lagi, n kalau patuk biasanya terus skali suntik overdose slagi ada venom dlm gland dia....nasib baik dibunuh sebelum dia membunuh..

Faizal Rahman said...

Thank you for this info. Sangat berguna.