Hish balik2 rumah tiba ada ular


Mujur balik sbb nk bwk wife gi klinik sbb demam. Ular apa ni sape tau?

8 comments:

  1. hoho. bahaya nye.
    hari tu pun nampak anak ular kat dalam desa, nasib baik x mausk bilik. klau biawak tu xyah cakap la.. blakang blok, kat school, merata2 kat kampus ni. dah la blok desa ni blakang tu hutan. huhu~

    ReplyDelete
  2. Mmg bahaya, risau jer skrg

    ReplyDelete
  3. Anonymous5:44 PM

    ular belang-belang.

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:17 PM

    haah.. ular katam tebu. Sangat berbisa

    ReplyDelete
  5. Bukan la, ular katam tebut ada belang die ada warna merah

    ReplyDelete
  6. ni anak ular tedung selar (king cobra-ophiophagus hannah)..semua anak ular jenis berbisa kalau patuk jarang yg bagi dry bite sbb juvenile snake ni tak pandai control venom gland dia lagi, n kalau patuk biasanya terus skali suntik overdose slagi ada venom dlm gland dia....nasib baik dibunuh sebelum dia membunuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for this info. Sangat berguna.

      Delete