Projek hari ini: refurbish stroller untuk Eryna

Refurbishing stroller
Beginilah keadaan stroller ni masa mula2 keluarkan dari stor bawah tangga. Condition mcm kedai half-cut punya barang haha.

Refurbishing stroller
Stroller ni pakai tayar hidup, dengan erti kata lain angin akan keluar kalau dibiar, nak kena pam balik. Ketiga-tiga tayar kempis jd apa2 pun pam dulu. Stroller brand Mother's Choice ni dilengkapi dengan pam skali, mujur la.

Refurbishing stroller
Mula2 tanggalkan semua kain2, pad2 semua, susah jugak sbb bukan jenis pasang pakai zap-on punya, semua berskru. Ada part yg kena bukak dulu sebelum boleh bukak part lain.

Refurbishing stroller
Skrg stroller dah togel, semua kain2, dan pad2 dibasuh, pakai tangan beb, pakai mesin kang tak bersih lak.

Refurbishing stroller
Habis tu cuci rangka pulak, byk sawang2 yg perlu dibuangkan.




Refurbishing stroller
Siap dicuci bersih.
Refurbishing stroller
Bilas dgn air bersih.

Refurbishing stroller
Tinggalkan untuk keringkan semuanya. Harap takde sapa2 nak curi.

Refurbishing stroller
Lihat hasilnya setelah dipasang semuanya semula. Berseri2.

Refurbishing stroller
Dah boleh bawak @erynazu jalan2 petang ni. stroller ni sesuai la untuk outdoor. Blkg tu ada spring absorber lg. Ada satu lg stroller jenis biasa 4 tayar tu boleh guna untuk shopping.

p/s: @melamyra sedang goreng keropok lapor ni..