Amsterdam Paris Day 2 Part 2

Bersambung dari entry ini.

Setelah mundar-mandir sekitar Eiffel Tower, kami menuju ke Champs-Elysées, memang dari malam sebelumnya dah survey tempat ni, sebab nak cari Adidas Store hehe. Bila sampai area ni, bukan setakat Adidas, mcm2 store ada semua branded2. Lagi yang menariknya ada banyak showroom kereta. Kami ke sini menaiki train, konon mula2 nak menapak, jauh jugak.


Champs-Elysées

Bergambar dengan bunga2an


Bangunan apa pun tak tau, bahasa Perancis mana nak paham

Di showroom Toyota, hibrid concept

Toyota GT 86

Kereta formula apa ni?

Toyota FT-HS Hibrid Sports

Showroom Citroen. Rally car.

All day I dream about _____. @isitempatkosong

Citroen concept
Renault Showroom. Renault Dezir Concept


Futuristic

Setelah penat mundar mandir, kami berehar di bawah pokok selamber baring atas rumput penat betul dengan cuaca yang panas, nak berbuka pun lambat lagi. Lama jugak lepak kat bawah ni sambil perhati gelagat manusia.

Bergaya dengan kasut baru, Adidas Adistar Racer. Kasut tahun 70-80an yang direlease semula.
Dalam perjalanan menuju Paris Nord tiba-tiba ada maintenance landasan, terpaksa naik bas yang disediakan khas (free). Kalau kat Malaysia ada ke mcm ni? Kalau dah rosak tu pandai-pandai la cari jalan sendiri kan.

Sampai ke Paris Nord
Masa di Paris Nord ni dah lemah betul rasa, dengan panasnya, waktu dalam pukul 6 PM. Train dari Paris ke Amsterdam jam 7 PM dan dijangka sampai jam 10 PM. Ngam-ngam waktu berbuka. Jadi perlu cari makanan halal dulu, takut tak sempat nak beli di Amsterdam. Check Google, FourSquare ada tapi jauh, dah tak larat nak menapak. Dan hampir putus asa. Ntah mcm mana aku gaghkan diri melintas ke seberang sana, dah terus nampak kedai halal. Alhamdulillah. Tapau kebab.


Backpackers bersepah2 di station ni.

Paris Nord antara train station paling sibuk di Europe


Duk menunggu train sampai, board ka atas tu menunjukkan waktu train, destinasi dan platform

Tak lah canggih mana pun trainnya, tp laju la juga

Bersambung lagi...

1 comment:

Pahlawan Basikal said...

Rindu pulak aku dengan gare du nord :D tak silap aku, kedai adidas tu le aku masuk. tp x beli apa pun sbb mahal sgt