Amsterdam Paris Day 3 Part 1

Bersambung dari entry ini.

Hari ketiga ini merupakan hari presentation untuk conference WASET, @melamyra akan membentangkan paper yang dijadualkan pada pukul 12 tgh hari.

Pagi itu kami plan untuk ronda-ronda kawasan sekitar, pada mulanya nak jalan kaki tp kemudian tukar plan untuk sewa basikal boleh pergi jauh sikit, kurang penat dan lebih fun. Dah lama tak berbasikal!.



Depan hotel ini ada kawasan menternak biri2, dah rasa mcm New Zealand pula 

Welkom Naarderbos


Biri-biri sedang meragut rumput


Kami berbasikal ke kawasan ini, tempat ini merupakan kubu perang, di Holland pada zaman dahulu banyak berlaku perang antara etnik. Penduduk kawasan ini membina kubu yang dikelilingi air untuk melindungi kawasan ini.


Berhenti selepas penat berkayuh


Walaupun penat tapi tetap bersemangat untuk fun ride


Jom sambung ronda2


Besar juga kawasan ini, di tengah2 itu boleh masuk, boleh tengok meriam2 lama


Berhenti rehat lagi


Basikal yang best, kalau kat Malaysia pakai basikal mcm ni mesti org tengok lain macam


@melamyra sedang present paper, antara presentation yang menarik untuk sesi itu, berbeza dengan conference di Melbourne dulu memang fokus e-learn & technology, kali ini agak bercampur jadi kurang menarik mengikuti pembentangan yang tak berkaitan dengan minat.


Selepas conference & rehat sebentar di hotel, kami keluar menuju Amsterdam. Tenang betul kawasan ini.


Bersambung lagi...

2 comments: