Congratz to Casey Stoner



Projek malam td ialah menonton motogp pada jam 2 pagi. Race ni sepatutnya berlansung malam sebelumnya tetapi terpaksa ditunda sehari sebab hujan lebat. Pelik sekali bila Qatar yg hanya menerima taburan hujan 6 hari setahun tu hujan dengan lebat selebatnya. Mujur malam yang dikansel tu tak tunggu. Itulah kuasa Allah.

Memang dah dijangkan kemenangan Stoner ni, mengikut rekod pun mmg dia menang kat track Qatar ni dua kali dah sebelum ni. Melihat kepada kekuatan jentera Ducati ni pun mmg tidak dinafikan dia punya power x menurun langsung dr awal raca sampai habis. Stoner lead dari awal sampai habis! Rossi jenuh nk kejar, walaupun nampak jugak Rossi mendekatkan jarak seketika ttp x lama, lepas tu terus Stoner menjarakkan diri. Rider2 lain x berapa tgk sangat sbb musim lepas mmg x berapa follow motogp ni, kebetulan smlm jumpa regu yg minat motogp best la layan kat screen besor!

Track Qatar ni x banyak selekoh2 yg memerlukan cornering yg lincah, byk laluan yg panjang, ini memudahkan jentera Ducati bawaan si Stoner ni. Apa2 pun tahniah kepada Stoner ni. Mmg track Qatar ni makanan dia.

2 minggu lagi raca kat Jepun, tgk lah nnt siapa yg menang, biasanya kalau track kat Japan ni akan muncullah rider2 dr Japan x berapa menyerlah, tiba2 menyerlah, ye lah tempat sendiri, semangat membara. Harap2 Rossi akan menang hehe..

Sekian dulu melaporkan. Ada dua lagi entry yg nk di post kan ni. Gambar cilok dr flickr.

No comments: