Perkara-perkara yang akan berlaku di Permatang Pasir dari 17-25 Ogos 2009

  • Umat islam akan berpuasa pada 22/23 Ogos, kebiasaannya bila masuk je bulan Ramadhan jalan2 raya akan sibuk, berbanding dengan tahun lepas tahun ini akan lebih sibuk kerana berlakunya pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir.
  • Ada pihak tertentu yang akan tiba2 lebih bermurah hati untuk bersedekah, memberi saguhati kepada orang2 kampung.
  • Harga makanan di pasar Ramadhan akan naik kerana terdapat byk permintaan akibat kebanjiran petugas parti2 politik, penceramah2, polis, petugas SPR, media dan org2 yg berminat nak ikuti PRK ini dr dekat.
  • Ada kemungkinan orang2 kampung tidak perlu membeli baju raya kerana, ada pihak yg bermurah hati memberi baju raya.
  • Jalan2 akan diturap, bangunan2 akan dicat dan ini adalah untuk menyambut kehadiran orang2 politik, bukan untuk rakyat. (juga dikenali sebagai projek mee segera)

8 comments:

Sham Hardy said...

politicians time pilihan raya la akan bersuara lantang, bila habis... sume habuk tarak!

Elly said...

aku doakan moga kakak aku dapat ketenangan selepas episod by-election di permatang pasir ni tamat..be it abang jatt memang or kalah...moga penghujungnya adalah yang terbaik untuk keluarga kami..Amin

Faizal Rahman said...

abg jatt ni sape?

Elly said...

calon bn itu adalah abang ipaq aku...rohaizat or abang jatt

Faizal Rahman said...

ooh begitu, good luck!

Elly said...

no need to say good luck kat aku...yg bertanding tu bukannye aku. haha

tapi kali ni kebetulan calon tu abang ipar aku...so aku tau la mana satu fitnah mana satu betul. and PAS nampak gaya lebih suka tabur fitnah...siap buat cerita bagai. hilang respect aku kat orang2 PAS. diorang x sedar ke dosa fitnah tu cemana. nama je perjuangkan ISLAM konon

Faizal Rahman said...

apa yg derang fitnahkan?

Elly said...

1st: kes pecah amanah 160k. yusri tu dulu partner di firm abg aku tu. cerita ni aku tau masa kejadian tu lagi..lama dulu. yusri ni memang dah songlap duit...transaction tu memang dia 100% yang handle. bila masuk report kat bar council, abg ipaq aku sayang kawan punya pasal xnak kawan dia masuk jail..dia gi langsaikan semua hutang tu bagi pihak yusri. yusri ni xde satu sen pun bayar balik. sampai sekarang abang aku berhutang sebab kes yusri buat ni. sampaikan kereta company pun dia x pulangkan bila dia kena blah dari firm tu...terpaksa gi rampas kereta tu.

2nd: report kat bar council tu...koperasi dah tarik balik pun sebab hutang dah langsai

3rd: ada 2nd wife senyap2. haha...ni cerita paling kelakar. ni pun dah lama dah aku tau. dah 6 tahun minah ni gila bayang kat abang aku ni. dia dah jadi stalker family abang aku ni. hantar email la..call tengah2 malam la...sms...dtg umah hon2...pegi rumah parents abang aku tu. pergh..memang saiko punye orang. kakak & abang aku dah buat report polis...dah penuh satu fail report polis against this crazy lady. dia punye email, sms, rekod date dia call & rekod date dia dtg umah semua akak aku simpan sebagai bukti. sampai kakak aku trauma..takut pompuan ni tiba2 menggila n cederakan dia n anak dia.

nak tau details...tunggu la. aku nak citer kat sini panjang sangat. kalau semuanya lancar..nanti keluar la saman untuk semua yang terlibat dalam penyebaran fitnah2 ni.