Selamat hari guru 2010

Tadi dah update pasal hari guru ni kat twitter, tp rasa x puas pulak sbb termiss something. Bukan lupa, just lupa nk mention dlm tweet, tau je la dengan limit charecter dia, bukan boleh nk update panjang2, nk update byk2 rs mcm x best pulak, ni pun rasa sure org rasa aku update byk sangat.

Ni dua tweet aku pasal hari guru.

16 Mei dipilih sbg hari guru krn pd 16 Mei 1956, dasar pelajaran diterima Mjls Undg2 Pers Tanah Melayu. Selamat hari guru!Sun May 16 02:19:02 via Chromed Bird


Yang ni ramai betul orang RT/retweet. Org sukakan fakta, jd selalulah masukkan update yg berunsur fakta dalam tweet anda.

Slmt hari guru buat guru2 SKGombak1 SKGombakSetia SRKStThomas SMKATAHAP SMART AsasiUM FSKTMUM SMmandu ngaji tuisyen cikguxrasmi sifuonlineSun May 16 03:02:14 via TwitBird iPhone


Yg kedua ni aku buh tempat2 aku belajar dulu. Dari kecik sampai besar.

Pun begitu masih ada yang tertinggal, tu sbb aku rasa nk update jugak blog ni walau pun dah lambat. Biarlah asal puas rasa hati.

Pertamanya, jgn lupa sbnrnya yang pertama sekali jd cikgu kpd kita ialah ibubapa kita, deranglah yang mendidik dari kita lahir hinggalah hari ini, walaupun dah tinggal berasingan, jasa didikan derang tu xkan dilupakan, akan sentiasa jd pedoman, insyaAllah.

Keduanya nk ucap hari guru yg special kat wife aku @melamyra, dia mengajar bakal2 cikgu. Haa lg power tu kan hehe. Selamat hari guru. Terus bersemangat mendidik anak bangsa, menjadi guru yang tinggi ilmu dan baik pekertinya.

p/s: mlm ni masak ape? :P

No comments: