Day 1: New Zealand Natural

Hehe baru nak update blog pasal trip ke NZ minggu lepas. Sebelum ke NZ aku dan @melamyra dah plan aktiviti kat sana. Kami akan tour south island New Zealand, untuk yang tak tahu New Zealand terbahagi dua pulau utara dan pulau selatan, macam Malaysia jugak la terbahagi dua. Tour south island ni mmg agak fames sbb kalau nak pergi setempat shj di bandar2 di south island ni mmg tak berapa menarik, tak byk tempat boleh pergi & akan rugi untuk menikmati permandangan2 indah sepanjang tour. Pada yang berminat bolehlah tgk post plan trip yang dipost sebelum ini. 90% kami ikut plan asal cuma malam akhir sebelum balik ke Christchurch tu tak confirm sama ada nak bermalam di Queenstown atau sekitar Lake Tekapo.

Kami tiba dalam pukul 2 PM waktu NZ (+12). Petang tu kami hanya ke Mall sahaja kerana penat 9 jam atas flight. Shopping sikit untuk bekalan trip esok. Makanan mentah dibawa sbb kami plan menginap dimotel jadi boleh masak, lebih baik masak dari cari halal food yang susah nak jumpa dan semestinya mahal. Selain tu sempat pekena New Zealand Natural kat New Zealand, mcm la kat Malaysia takde kan, dah la sejuk, layan je la. Bersambung...





P7280419 (Large)

P7280422 (Large)

P7280427 (Large)

P7280434 (Large)

P7280435 (Large)

2 comments:

shafarina said...

adelah.. huhu kat aquaria klcc... hehehehhe

bestnye anak dara kecik tu berjalan2

Faizal Rahman said...

Kat Queensbay Mall Penang ni pun ada huhu. Seronok kemain @erynazu.