Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip)

Entry ini bersanbung dari entry ini.

Kini kami telah sampai ke Milford Sound. Tiba di jeti dimana kami akan menaiki bot ke laut luas. Boleh tgk map kat bawah ni (kalau baca dari rss reader mungkin tak nampak, kena ke blog). Kami berasa di tempat yang bertanda A tu, bot membawa kami ke laut luas (Tasman Sea). Laut ini memisahkan New Zealand dengan Australia.

Tak banyak yang aku nak blogkan dalam entry ni, cuma tempat ni merupakan terikan utama dalam NZ south island tour pada aku. Mmg sangat cantik dengan permandangan gunung2 bersalji, puluhan air terjun dan laut yang membiru. Sblm menaiki bot kami dibekal dengan set lunch. Kami request vegetarian food. Tgk2 dapat sandwich sayur2an. Mula ingatkan tak sedap, bila makan punya la sedap. Mungkin roti dia special, sayur2 segar dan sos yg best. Selain tu ada la makanan2 ringan diberi. Dalam boat ada pantry untuk ambil coffee. Best jugak laa. Sewaktu dalam bot ada perasan seal tengan berjemur, sbnr kalau lucky boleh nampak dolphin, tp tak nampak lak.

K bersambung lagi ke entry seterusnya.

Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip) Day 4: Te Anau to Milford Sound II (on the boat trip)