Monitor website uptime

Aku sblm ni duk mencari service mcm ni la, untuk monitor website, almaklumlah kalau dah jaga mcm2 website ni mesti nak kena monotor kut2 ada site yg down, senang nak buat tindakan susulan.

Yang best bukan takat boleh update ke email, boleh pust to iOS device pakai Boxcar. Alert terus ke iPhone.

Free Website Uptime Monitoring - Uptime Robot

2 comments:

  1. mmm... tak faham... mungkin awak boleh explain sket... maklum laa teman nie budak elektrikal not IT... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fungsi dia untuk alert kita jika sesuatu website down / tak boleh di akses.

      Delete