Not Knowing

Being the person that always knows and always has an answer, doesn't leave a lot of room for learning. And for people to have the energy to teach yourself. The more I work, the closer I get to *not* knowing and to understanding that what matters is the responses not the pre-dertermined idea.
-- Andrew Zuckerman

Magenta '71 Plymouth Road Runner



Belikan Eryna Hot Wheels, cari khas yang warna pink! Nasib baik jumpa. Btw ini gambar kereta betul model yang sama yang telah diedit mengikut warna kereta hot wheels tu. Keluaran baru (premier) 2012 6/50.

Gambar hot wheelsnya seperti di bawah:


Gambar dari internet, gambar sebenar masih dalam bungkusan.



iOS: Device not recognized in iTunes for Mac OS X

There is a lot of possibilities this problem can be happen to you, I just found solution by myself after frustrated to find any info on the net.

If you are installing ESET Cyber Security Pro on your machine try click on Setup - choose Revert all settings to defaults. This is a solution for this issue.

ESET Cyber Security Pro interface

I think ESET need to do something with this software.

How do I fixed this?

Your request cannot be completed: another Twitter user is already connected to this Facebook account.
I have check there is no other twitter account linked to my facebook account. I think there is an issue that twitter or facebook need to fix.

Tips polish kereta

Dah lama sebenarnya tak polish kereta, last pun 2-3 bulan lepas (kereta Spectra & Civic). Sabtu hari tu agak free then mula gatal tangan tak tau nak buat apa. Capai botol Soft99 mulalah tonyoh kereta. Nak bagi tips kepada yang berminat nak polish kereta.

  1. Jangan basuh kereta kemudian polish. Sehari dua lepas basuh kereta then polish, make sure kereta tak kena hujan atau terlalu kotor sebelum polish.
  2. Pastikan anda mempunyai tenaga yang hebat, kerja polish bukan kerja santai.
  3. Cuaca kena agak panas. Tp jgn buat di bawah terik matahari.
  4. Gunakan polish yang terbaik, aku guna Soft99 rasa ramai yang recommend brand Japan ni.
  5. Pakai sarung tangan getah, kalau tanpa sarung tangan cepat penat, lagi satu chemical ni berbau kuat. 
  6. Jangan buat semua bahagian atas kemudian semua bahagian bawah nanti cepat penat, gilir-gilir antara atas dan bawah.
  7. Pakai cap supaya nampak hensem.
  8. Tenyeh dalam bentuk bulatan, ulang 2-3 kali tempat yg sama sampai agak kering.
  9. Jangan lupa polish bumbung kereta sekali, kat sini cat cepat mati kalau tak berpolish selain bonet.
  10. Habis polish satu kereta then biarkan dulu sampai kering dalam sejam ok la kut.
  11. Gunakan kain polish khas untuk sapu compound polish yang telah keras tu. Sekali lagi banyak tenaga dan kesabaran, kadang susah nak clearkan sbb mungkin lama tak polish.
  12. Selesai semua then bolehlah start motor pi cari air soya ke.
Selian terima kasih.




 


 

MotoGP Catalunya 2012 result



Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12599Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha164.443'07.681
22026Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda164.1+5.003
3164Andrea DOVIZIOSOITAMonster Yamaha Tech 3Yamaha163.8+9.361
4131Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda163.8+9.544
51135Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha163.6+12.506
61019Alvaro BAUTISTASPASan Carlo Honda GresiniHonda163.5+13.948
7946Valentino ROSSIITADucati TeamDucati163.3+17.555
886Stefan BRADLGERLCR Honda MotoGPHonda162.9+23.478
9769Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati162.5+30.410
10611Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha162.3+32.897
1158Hector BARBERASPAPramac Racing TeamDucati162.1+36.144
12417Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati160.9+56.229
13341Aleix ESPARGAROSPAPower Electronics AsparART160.2+1'08.054
14251Michele PIRROITASan Carlo Honda GresiniFTR160.1+1'08.775
15114Randy DE PUNIETFRAPower Electronics AsparART160.0+1'10.483
1677James ELLISONGBRPaul Bird MotorsportART159.9+1'13.090
1754Mattia PASINIITASpeed MasterART159.4+1'20.903
1868Yonny HERNANDEZCOLAvintia BlusensBQR159.4+1'21.235
199Danilo PETRUCCIITACame IodaRacing ProjectIoda158.2+1'41.207
2022Ivan SILVASPAAvintia BlusensBQR158.2+1'41.888
5Colin EDWARDSUSANGM Mobile Forward RacingSuter151.51 Lap

Penat-penat drive dari N9 ke Penang, sampai rumah tengok ada MotoGP, layan terus.

Recap sepanjang minggu menggunakan Instagram

Apartment berdekatan Hammer Bay
 
Bot nelayan di Hammer Bay Pulau Pinang

Masih ada nelayan mencari rezeki di kepesatan pembangunan, tanpa mereka tak merasa la makan ikan hehe

Jambatan Pulau Pinang dikejauhan

@melamyra layan feeling

Konon first time nak pegi kerja naik motor sekali hujan lebat

Balik ke Gombak kerana ada kenduri geng @ada2aje di Melawati

Balik kampung Batu Kikir, kak Iman buat kerja @erynazu pun sibuk nak menulis jugak

Crazy Government

It might be crazy to expect a high government official to speak the truth. It might be crazy to believe that government policy will be something more than the handmaiden of the most powerful interests. It might be crazy to argue that we should preserve a tradition that has been part of our tradition for most of our history — free culture. If this is crazy, then let there be more crazies. Soon.
 
--Lawrence Lessig