MotoGP Catalunya 2012 result



Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12599Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha164.443'07.681
22026Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda164.1+5.003
3164Andrea DOVIZIOSOITAMonster Yamaha Tech 3Yamaha163.8+9.361
4131Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda163.8+9.544
51135Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha163.6+12.506
61019Alvaro BAUTISTASPASan Carlo Honda GresiniHonda163.5+13.948
7946Valentino ROSSIITADucati TeamDucati163.3+17.555
886Stefan BRADLGERLCR Honda MotoGPHonda162.9+23.478
9769Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati162.5+30.410
10611Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha162.3+32.897
1158Hector BARBERASPAPramac Racing TeamDucati162.1+36.144
12417Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati160.9+56.229
13341Aleix ESPARGAROSPAPower Electronics AsparART160.2+1'08.054
14251Michele PIRROITASan Carlo Honda GresiniFTR160.1+1'08.775
15114Randy DE PUNIETFRAPower Electronics AsparART160.0+1'10.483
1677James ELLISONGBRPaul Bird MotorsportART159.9+1'13.090
1754Mattia PASINIITASpeed MasterART159.4+1'20.903
1868Yonny HERNANDEZCOLAvintia BlusensBQR159.4+1'21.235
199Danilo PETRUCCIITACame IodaRacing ProjectIoda158.2+1'41.207
2022Ivan SILVASPAAvintia BlusensBQR158.2+1'41.888
5Colin EDWARDSUSANGM Mobile Forward RacingSuter151.51 Lap

Penat-penat drive dari N9 ke Penang, sampai rumah tengok ada MotoGP, layan terus.

3 comments:

deaf-angel said...

aku ada kawan singapore, tiap2 tahun mesti gi sepang for this event, tapi dah tu fikiran, moto dia nak taruk mana bila sampai kl..

aku cakap, ko simpan je la kat singapore, gi kl naik bas.

Prince of Noob said...

valentino rossi dah down sekarang... sedehnya... semua atlet2 kegemaran dan top2 dah semakin tua dan menurun macam roger federer...

Faizal Rahman said...

Boleh naik lagi tu kut?