Khamis, Julai 29, 2010

Hish balik2 rumah tiba ada ular


Mujur balik sbb nk bwk wife gi klinik sbb demam. Ular apa ni sape tau?

10 ulasan:

  1. Tanpa Nama12:34 PTG

    hoho. bahaya nye.
    hari tu pun nampak anak ular kat dalam desa, nasib baik x mausk bilik. klau biawak tu xyah cakap la.. blakang blok, kat school, merata2 kat kampus ni. dah la blok desa ni blakang tu hutan. huhu~

    BalasPadam
  2. Mmg bahaya, risau jer skrg

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama5:44 PTG

    ular belang-belang.

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama9:17 PTG

    haah.. ular katam tebu. Sangat berbisa

    BalasPadam
  5. Bukan la, ular katam tebut ada belang die ada warna merah

    BalasPadam
  6. ni anak ular tedung selar (king cobra-ophiophagus hannah)..semua anak ular jenis berbisa kalau patuk jarang yg bagi dry bite sbb juvenile snake ni tak pandai control venom gland dia lagi, n kalau patuk biasanya terus skali suntik overdose slagi ada venom dlm gland dia....nasib baik dibunuh sebelum dia membunuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you for this info. Sangat berguna.

      Padam
    2. Td jmpa ular colour sama mcm nie kt stesyen bas....
      Mmg 100% sama
      Ular tu masuk celah lubang bus stand...
      Betul ka ular tedung selar nie?

      Padam
    3. Td jmpa ular colour sama mcm nie kt stesyen bas....
      Mmg 100% sama
      Ular tu masuk celah lubang bus stand...
      Betul ka ular tedung selar nie?

      Padam