Link of the day 01/26/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Ok ke pasang lampu segitiga terbalik kat bawah tu?


I just unlocked the "Anti #PPPA Amendment" badge


via

Cradle Of Filth - Bad Romance (cover Lady Gaga)



Haha camne boleh terjumpa ni, hampeh betul Lady Gaga pun nak cover.

The Beatles on Qwiki


Testing their embedding code. Wikipedia for the future.

Link of the day 01/25/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

A postcard from Russia


Kremlin at night. Nice ~

Link of the day 01/24/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Sesak dalam USM


Link of the day 01/23/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Link of the day 01/22/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Link of the day 01/21/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Aik TV kat Swiss Garden ni pakai Windows XP


The Way Back

"Their escape was just the beginning". Teruja terus pagi2 jumpa benda2 mcm ni, dapat link dari newsletter National Geographic. Mungkin ada link tu dgn film ni. Dah tgk trailer filem ini td, kisah satu geng escape dari penjara di Siberia, derang terpaksa lalu kawasan salji, padang pasir dll sampai 4000km. Mesti terpencil betul tempat tu. Nantikan je lah kemunculannya, ntah ada ke tidak masuk panggung Malaysia. Nak kena tgk jugak ni.

Scene dalam penjara.

The Way Back.

Link of the day 01/20/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Link of the day 01/19/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

School of Educational Studies


I just unlocked the "HTML5" badge




Link of the day 01/18/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Comparison between 2 new Instagram filter Walden and Hefe

photo 2.JPG
New Walden filter

photo 3.JPG
New Hafe filter

photo 4.JPG
Poprocket filter. Instragram bring back this filter in version 1.0.7. Been remove in 1.0.6. Not really like this filter.
photo 1.JPG
Using this Earlybird filter a lot. I think I prefer this border. Wish Instagram have ability to choose border soon.

Link of the day 01/17/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Link of the day 01/16/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Fav from flickr: A bomb


#Lego #custom

Link of the day 01/15/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Pasu indoor

Pasu indoor

Ni pasu interior yg dibeli tadi di Jusco Bandar Perda, harga asal RM 15.90 tp ada discount 20%. Agak mahal tp terpikat jugak sbb ada alas pasu sekali. Agak susah jugak nak cari yang ada alas tu, kadang kedai jual yg tak beralas.


Pasu indoor

Bahagian bawah ada lubang untuk keluarkan air yg berlebihan kalau terlebih siram, untuk mengudaraan jugak. Warna pasu ni kelabu gelap. Hajat nak cari warna putih tp takde pulak. Yg ada satu lagu kecoklatan sikit. Yg warna putih ada sebenarnya tp takde lubang dan tak disertakan dgn tapak pasu.

Aksi Eryna main kasut di Jusco Bandar Perda


Link of the day 01/14/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Di calah2 kehidupan


Td dr pagi lg dah plan nak beli nasi arab utk mkn tgh hari. Biasa beli lps solat jumaat. Tp td sampai kat masjid tiba2 baru perasan aku tertinggal wallet kat ofis. 1 sen pun takde. Aku ke masjid menapak je dr ofis. Nak kata dekat sgt tak la. Penat jugak menapak kalau nak patah balik. Tgh lepak2 tiba2 muncul ofismate. Terus mintak pinjam 20. Mujur la kalau tak nk kena keluar pulak. Lapor2…

Link of the day 01/13/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Link of the day 01/12/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Jom makan


Lps mkn nk pi KK Bukit Jambul. Eryna nk kena cucuk 6 bulan. Lps tu nk amik MyKid. Dah boleh amik kan? Rasa dulu JPN ckp 3 bulan shj.

Just received National Geographic Magazine January 2011 edition


Main topic for this month:
• Population
• Pheonix Islands
• Timbuktu
• Vietnam Cave
• Cahokia

Interesting related link:
dupont.com/collaboratory

Link of the day 01/11/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Latest Honda Civic concept

Sedan

Coupe

Yang mana satu pilihan hati? Model ni dipamirkan di autoshow di Detroit. Mungkinkah jd realiti?

Link of the day 01/10/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

LEGO - Builders of Tomorrow


Nice old advertising campaign probably from '80s, looks like this advertising campaign come true. More and more country now rely on wind as source of energy. Go green!

Aktiviti selepas Zohor di masjid USM


Sbnrnya tak faham apa yg dicaramahkan tp apa yg aku faham yg berbaju hitam tu dari Palestin yg berjubah tu imam Zohor td. Sekejap yg baju hitam cakap skjp yg berjubah cakap. Mungkin yg berjubah menterjemah dgn lebih jelas apa yg sibaju hitam cakapkan. Mungkin arabnya bukan arab yg ramai org faham. Sedap tgk cara ceramah walaupun tak faham. Tak lama lps tu aku pun chow singgah kedai arab beli roti pita. Wife @melamyra kirim nk buat apa ntah. Kebab?

Gambar diambil mengguna Moco Camera. Byk filter. Cari kat app store!

Link of the day 01/09/2011

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.