Melbourne Trip from my iPhone 3G camera (part 2)

Ini blog post ke 2 pasal trip ke Melbourne. Yang belum baca part 1 perlu klik kat link ni. Part 1 merangkumi 2 hari pertama kat sana. Part 2 ni akan cover hari ketiga kat sana. Agak byk gambar aku ambil guna iPhone sbb memori digicam sudah full.

Zoo Melbourne ni agak jauh dari town center, dari hotel naik tram ke Flinder Street Station lepas tu naik train ke Royal Park. Tiket daily AuD 7 boleh guna utk kemana2 dalam sehari tu.

Melbourne Trip
Hari ke 3 kitorang ke Melbourne Zoo. Melbourne zoo ni antara zoo yang terkenal di dunia, mungkin kerana keunikannya. Tambahan ada haiwah yg takde di zoo lain spt kangaroo & koala.

Melbourne Trip
Perkara yang menarik tentang Melbourne Zoo ialah suasananya yang agak natural, ada tempat2 yang takde walking path bersimen pun, lalu semak2, atas tanah. Boleh bergambar dengan haiwan2 jinak mcm kangarroo. Ada gambar dengan kangaroo tp dlm digicam, lain kali upload kut!

Melbourne Trip
Keunikan lain haiwan2 nampak aktif tak mcm di Malaysia, harimaunya byk rehat. Kat Zoo Melbourna ni haiwan2 aktif2 belaka, harimau ke sana ke sini mengikut gerak pengunjung. Ada borneo urang utan park, terkejut jugak bila byk derang guna bahasa Melayu kat sana utk petunjuk2.

Melbourne Trip
Balik dari zoo terus ke town center utk makan, pekena halal kebab yg besarnya mcm tak terhabis rasa. Chicken & lamb sama harga, aku pilih yang mixed. Makan kat atas padang tepi bangunan. Kat Melbourna mmg tak pelik org boleh lepak2 atas padang, baring2 lagi.

Melbourne Trip
Kat padang blkg tu la kitorang lepak makan, kena matahari pun tak panas mana. @melamyra kekenyangan makan halal kebab.

Melbourne Trip
Lepas tu kitorang ke St. Kilda Beach, jauh jugak naik tram, akan lalu hotel Albert Park yg kami tinggal. @melamyra tengah beli manik2 utk buat gelang, uk @erynazu pun ada.

Melbourne Trip
Pelbagai jenis batu2 yang menarik, kat Malaysia pun ada tapi mungkin kualiti tak sebaik kat sini.

Melbourne Trip
@melamyra bergambar dengan tokei kedai batu2 manik. Muka tak mcm mat saleh sgt. Org asal?

Melbourne Trip
Kat Melbourne org naik basikal bersepah2, mana2 jalan mmg ada laluan khas utk basikal, ni antara basikal pelik yg sempat tangkap. Menarik je boleh bawak budak depan tu.

Melbourne Trip
Tu dia St Kilda Beach yg cun!

Melbourne Trip
Merenung panjang memikirkan mcm mana nak tinggak kat Melbourne terus tu, rasa taknak balik huhu.

Melbourne Trip
Kontrol ayu.

Melbourne Trip
Gua cuba menyentuk menara rumah api tu tp tak kena haha. Lain kali boleh cuba lagi?

Melbourne Trip
Luna Park ni dalam dia ada mcm fun fair time ni tak bukak lagi sbb dia bukak malam. Nnt akan blogkan lg pasal dua kali kami ke St Kilda Beach ni, sampai tersesat! InsyaAllah.