Amsterdam Paris Day 3 Part 2

Sambungan dari entry ini.

Selamat bertemu kembali pada siri entry Amsterdam Paris. Entry banyak tertangguh akibat beban kerja yang dasyat. Ini pun curi-curi berblog waktu rehat.

Petang selepas pembentangan paper conferance kami keluar ke bandar Amsterdam lagi.


Di lorong-lorong begini banyak pub & kedai makan


First time jumpa kedai menjual cheese begini. Macam-macam jenis cheese ada


Teruja betul bila jumpa kedai halal. Terus set nak ke sini semula untuk membeli juadah berbuka


Terlepas pandang gambar ni, kalau tak masuk Instagram mesti cun


Masih mampu tersenyum walaupun kepenatan


Berdekatan dengan Madame Tussauds Amsterdam


Amsterdam terkenal dengan sebagai bandar yang menghalalkan marijuana


Orang berbasikal di mana-mana sahaja


Kempunan tak dapat naik bot


Di salah sebuah terusan yang banyak terdapat di Amsterdam


Kembali ke kedai halal ini untuk membungkus makanan sebagai juadah berbuka, pilihannya pastilah kebab kambing. Masih terkenang2 rasanya


Amsterdam Sentral nadi perhubungan awam train


Naarden Bussum akan sentiasa kekal dalam ingatan


Juadah berbuka


Kaedah menyejukkan air minuman jika tiada peti ais

Bersambung lagi..


3 comments:

  1. Kalau tak biasa jenjalan kat Amsterdam takut tersesat sampai kat Red District area.

    ReplyDelete
  2. bila nak sambung :P

    ler.. kalau dok amsterdam mmg la biasa jln sana... kalau tak duk sana mmgla tak biasa.. belasah jer la mana2 nak pi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. La belum habis lagi ke ni?

      Delete