Sabtu, November 14, 2020

Vaksin COVID-19 Pelukan Ikan Jerung Untuk Dihasilkan

Vaksin COVID-19 Pelukan Ikan Jerung Untuk Dihasilkan

 

Vaksin COVID-19 Pelukan Ikan Jerung Untuk Dihasilkan
Vaksin COVID-19 Pelukan Ikan Jerung Untuk Dihasilkan

Assalamualaikum, pagi ni bila buka laptop biasanya akan check email Gmail. Dalam email Gmail ni banyak subscribe mailing list yang akan muncul dari semasa ke semasa. Di antara mailing list yang di subscribe ialah dari National Geographic. Kalau nak subscribe jua boleh ke https://www.nationalgeographic.com/ dan scroll ke bahagian paling bawah. Terdapat form untuk masukkan email anda untuk subscribe. 

Berbalik kepada cerita jerung atau shark ini, dikatakan minyak hati jerung digunakan sebagai pemangkin kepada vaksin COVID-19 itu nanti. Untuk mendapatkan minyak hati ikan jerung ini, maka beribu-ribu ikan jerung perlu dibunuh. Perkara ini mula menarik perhatian pejuang alam sekitar dan haiwan. Sama-sama kita ikuti perkembangan ini.


6 ulasan:

  1. Habis la ikan jerung... Hari tu ada tengok dokumentari, berkenaan ubat untuk penyakit saraf di ambil dari jerung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak manafaatnya jerung ni rupanya.

      Padam
  2. wah jika betul itu sad sangat ikan jerung akan punah.. mungkin ada jalan lain selain itu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah kena bagi tekanan sikit kat depa tu.

      Padam
  3. Balasan
    1. Harap tak mengganggu kehidupan jerung-jerung semua. Mereka juga naak hidup aman.

      Padam