Ahad, Julai 11, 2021

Nasi Kak Wok Izzul Station Cawangan Perda

Assalamualaikum. Dah lama tak update blog padahal sepatutnya banyak sahaja benda yang boleh diblogkan. Saja nak pos berkenaan Nasi Kak Wok Izzul Station Cawangan Perda, Pulau Pinang. Sebenarnya minat juga menu simple macam nasi Kak Wok ni. Dari mana datangnya Nasi Kak Wok ni pun tak dapat dikenal pasti asal usulnya. 

Dulu masa kerja di INSTUN bila ada mesyuarat di Putrajaya kadang kalau time balik rasa nak makan biasanya driver akan bawa ke Warung Cikgu di Puchong yang menyediakan menu Nasi Kak Wok ni. Menunya simple, harga pun berbaloi dengan kandungannya. Yang penting cepat dapat. 

Jika di bandingan dengan Warung Cikgu tu rasanya masih belum dapat nak lawan kepuasan makan dan kesedapannya. Ayam goreng potong kecil2nya lebih menarik berbanding yang di Perda ni. Apa pun sebenarnya terpengaruh dengan Penang Kini punya posting jadi mencarilah kedai ni tengah hari tadi.

Semoga terus maju jaya dalam menyediakan hidangan yang simple, cepat dapat dan tak perlu fikir banyak ni di zaman yang serba mencabar ini.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan