Jumaat, September 23, 2011

Day 4: Milford Sound to Te Anau

Sambungan dari entry ini.

Susah betul rasanya nak habiskan blog pasal trip ke NZ ni ntah kenapa pun tak tahu, post kali berkenaan perjalanan balik dari Milford Sound. Perjalanan balik ni tak kurang bestnya walaupun melalui laluan yang sama sewaktu ke Milfort Sound. Bestnya adalah sbb byk tempat2 yang disinggahi bas trip. Antaranya kawasan yang agak tropical ala2 hutan filem Robinhood, tercari2 jugak Robinhood kut2 ada. Kami masuk ke kawasan hutan untuk ke air terjun yang mengasyikkan. Agak jauh jugak berjalan dengan dukung @erynazu lg, tp sbb sejuk tak lah rasa penat sangat. Sejuk2 gua peluk Eryna kuat2 huhu.

Kami juga berhenti untuk main salji lagi, best sungguh bergambar kat kawasan salji ni sbb background putih menonjolkan objek dalam gambar. Kami juga ada berhenti di satu tempat dimana di bawahnya adalah jurang yang curam dan dalam, boleh nampak sungai panjang di bawah sana.

Layanlah gambar2 di bawah ni. Mungkin kena click read more kalau baca dari mainpage. Bersambung lagi...

Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau Day 4: Milford Sound to Te Anau

6 ulasan:

 1. yg penting ceritanya... utk jadi kenangan.. huhu

  BalasPadam
 2. saya baca saya baca::D bestnya jalan2....haha

  BalasPadam
 3. saya pun baru terbaca,bestnye joe hg jln2 dgn family

  p/s-saya zakiah

  BalasPadam
 4. Kira kena sambung balik lagi la ni, pasal dah ada sambutan..

  BalasPadam